Ovládnite umenie dokonalého odlíčenia: dvojfázové čistenie na účinné odstránenie make-upu.

V rámci starostlivosti o našu pleť je pravidelné čistenie jedným z najdôležitejších krokov, o ktorý by sme sa mali starať s láskou a pozornosťou. Možno to znie ako ďalšia povinná rutina v našom náročnom živote, ale zastavme sa na moment a zamyslime sa nad tým, akú úlohu má toto jednoduché gesto v celkovom zdraví a kráse našej pleti.

Nemôžeme prehliadať ani fakt, že čistá pleť je základom pre efektívne pôsobenie ďalších produktov v našej starostlivosti. Ani ten najdrahší a najúčinnejší hydratačný krém nám nebude môcť v plnej miere pomôcť, ak ho aplikujeme na pleť plnú nečistôt a upchatých pórov.



Doublecleansing = Dvojfázové čistenie 

Dvojfázové čistenie pleti nie je len obyčajným krokom v rutine starostlivosti o pleť, ale je to cesta, ktorá vás vedie k objaveniu prirodzeného lesku vašej pleti. Jeho podstata spočíva v kombinácii dvoch krokov – použitie produktu na olejovej báze na rozpustenie make-upu, slnečnej ochrany a ďalších nečistôt, nasledované produktom na vodnej báze na dokonalé dočistenie pleti.



Prvý krok: Produkt na olejovej báze

Produkty na olejovej báze sú ako kľúč, ktorý otvára dvere k hlbšiemu čisteniu. Oleje sú totiž schopné rozpustiť sa v iných olejoch a tukoch, čo znamená, že dokážu efektívne odstrániť z pokožky nadbytočný maz, make-up a nečistoty, ktoré sú tiež na olejovej báze, bez toho, aby pleť prišla o svoje prirodzené oleje. Týmto spôsobom olejové čističe neporušujú prirodzenú bariéru pleti, ale naopak ju posilňujú a zanechávajú pleť príjemne hydratovanú. Olej efektívne odstráni všetko, čo je na báze oleja - vrátane ťažkého make-upu, SPF a sebumu, bez toho, aby bolo potrebné trenie alebo použitie agresívnych čistiacich produktov, ktoré by mohli vašu pleť vysušiť alebo podráždi.

 

 

Email_2

https://www.renovality.sk/odlicovacie-serum-200-ml-s-rozprasovacom/

 

 

Druhý krok: Produkt na báze vody

Po tom, čo olejový čistič bravúrne odstráni prvú vrstvu nečistôt a make-upu, prichádza na scénu produkt na báze vody. Táto fáza čistenia je nevyhnutná, ak chcete dosiahnuť dokonale čistú pleť. Tento krok odstraňuje akékoľvek zvyšky olejového odličovača spolu s vodou rozpustnými nečistotami, ako sú pot a znečistenie z okolia. Táto fáza zabezpečuje, že vaša pokožka je dokonale čistá, avšak bez pocitu vysušenia alebo pnutia. Tento krok uzatvára proces čistenia a pripravuje pokožku na ďalšie produkty v vašej rutine starostlivosti o pleť, aby sa mohli lepšie vstrebávať.

 

 

Email_3

https://www.renovality.sk/jemna-cistiaca-pena-renovality-150ml/

 

 

 

Sladká bodka na záver:

Kvetinová voda na konci odličovania nielen upokojuje pleť po čistení, ale dodáva jej aj dôležitú hydratáciu a podporuje jej regeneráciu. Kvetinová voda je skvelým osviežením počas dňa a ideálnym základom pre ďalšie produkty, ako sú oleje, krémy alebo séra.
 
Email_4


https://www.renovality.sk/kvetinove-vody/

 

 

 

Výsledkom dvojfázového odličovania je oslnivo čistá, zdravá a žiarivá pleť, ktorá je pripravená na ďalšie prípravky, ako sú toniká, séra a hydratačné krémy. Tento proces nie lenže pomáha zachovať zdravie vašej pleti, ale tiež podporuje jej schopnosť regenerovať sa a bojovať proti predčasnému starnutiu.