5 tipov ako na suché ruky

5 tipov ako na suché ruky

 

Časté umývanie rúk, dezinfekcia, mrazivé počasie, nadmerná záťaž ... to sú všetko dôvody, prečo nás môžu trápiť suché ruky.  Koža vyzerá jednak nepekne, ale aj nepríjemne páli, svrbí až praská.  Poďme sa pozrieť na pár tipov, ktoré by vám mohli od tejto nepríjemnosti pomôcť.

 

IMG-7503

 

 

1.Správne umývanie rúk

Pravidelná hygiena je základom, ale neustále drhnutie bohužiaľ koži neprospieva.  Opakované a časté drhnutie zvyšuje suchosť a drsnosť pokožky.  Ruky umývajte teplou (nie horúcou!) Vodou.  Každé umytí mydlom naruší hydrolipidový film, ktorý sa vyskytuje na povrchu kože a chráni ju proti vonkajším vplyvom.  S umývaním to teda extra nepreháňajte a používajte šetrná mydlá, ktoré majú pH podobné pokožke (zdravá pokožka má mierne kyslé pH v rozmedzí 4,5-5,5).  Uprednostnite jemné osušenie mäkkým uterákom pred použitím automatického sušiča rúk, ktorý môže pokožku presušiť.

 

 

2. Hydratácia a regeneračné zábaly

Po umytí rúk je vhodné použiť hydratačný produkt.  Pravidelné používanie prípravkov pre starostlivosť o pokožku by malo pomáhať predchádzať suchej a drsnej pokožke.  Doprajte rukám výživné a mastnejšie produkty.  Z nášho sortimentu vám môžeme ponúknuť Mimi balzám, ktorý obsahuje bambucké maslo, marhuľový a mandľový olej.  Ďalej Choco balzám obsahujúci kakaové maslo, včelí vosk a mandľový olej, ktorý ako bonus krásne vonia po čokoláde.  Na ekzémy si tiež veľmi chválite Marhuľový, Višňový a Rascový olej.  U olejov je dôležité pokožku pred použitím navlhčiť - môžete si pomôcť Ružovou či Levanduľovou vodou.  Čas od času svoje ruky rozmaznávajte aj pomocou zábalov cez noc.

 

 

Prikladám dve krásne recenzie, ktoré nám poslali naše zákazničky:

,,Dobrý den, chtěla bych Vám moc pochválit Váš višnový a kmínový olej. Šestiletý syn má velmi suchou pokožku, která se poslední dobou dost zhoršila, zřejmě z důvodu intenzivnějšího mytí rukou. Měl ji suchou tak, že mu začala praskat a tekla mu krev. Mazala jsem ho nejdřív Choco krémem, po něm se to zlepšilo, a pak jsem ještě zkusila střídat višňový olej s kmínovým. Ráno a večer mu postříkám ruce Vaší Levandulovou vodou, pak namažu, a tady je výsledek doslova po pár dnech. ❤ Mám už hromadu Vašich olejů a produktů, některé už po několikáté (Moringa a Meruňka), ale tohle je zázrak! Děkuju!”⠀

 mceclip0-8

 

,,Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za meruňkový olej. 2 roky mě trápí atopický ekzém mezi prsty, který jsem nechtěla v žádném případě léčit kortikoidovou mastí. Po měsíci pravidelném promazavaní rukou meruňkovým zázrakem je atopie téměř pryč ❤️.”

mceclip0-9

mceclip1-6

 

 

3. Nezabúdajte na rukavice

V zime sú naozaj dôležité, pretože chránia pred mrazom a bránia tak nadmernému vysušovaniu.  Používanie rukavíc je vhodné tiež pri upratovaní alebo manuálnej práci.  Pri práci s rôznymi čistiacimi prostriedkami sa pokožka na rukách narušuje, rovnako tak pri manuálnej práci, preto je potrebné venovať starostlivosti väčšiu pozornosť.  Ak používate gumové rukavice, dávajte pod ne ešte bavlnené.  Pot ekzému veľmi neprospieva.

 

 

4. Doplňte vitamíny a minerály

Všetko so všetkým súvisí a dôsledkom nadmerného vysúšania pokožky môže byť tiež nedostatok niektorých vitamínov a minerálov.  Na koži je z našich produktov zameraný doplnok stravy Vlasy, koža, nechty, ktorý prispieva k udržaniu zdravej pokožky, ale aj vlasov a nechtov.

Prevažne deficitným minerálom býva zinok, ktorý je práve tohto doplnku súčasťou.  Ďalej svoju úlohu hrá biotín, známy tiež ako vitamín B7, ktorého nedostatok môže potenciálne viesť k extrémne vysušenej pokožke.

Nedostatok vitamínu C môže viesť k vyčerpaniu kolagénu v kožných tkanivách, čo opäť môže mať za následok vysúšanie a praskanie pokožky. Strata kolagénu navyše znemožňuje správne hojenie pokožky.

 

vitamíny katarína

 

5. Dodržujte pitný režim

V zime často na pitný režim zabúdame, pretože z dôvodu chladnejšieho počasia nemáme také nutkanie dopĺňať tekutiny, než ako to býva pri trópoch.  Pite aj bez pocitu smädu.  70% nášho tela je tvorené z vody a má za úlohu prenášať živiny z prijatej potravy na správne miesta.  Pokiaľ má telo nedostatočný prísun tekutín, vezme si ju odinakiaľ, z vnútorných orgánov alebo tiež z kože.

 

 

Zaujímavosť: Vo všeobecnosti sa predpokladá, že voda môže byť prospešná zdraviu aj z dermatologického hľadiska (ako prevencia známok starnutia).  Podľa jednej štúdie bolo vybraných celkom 49 žien, u ktorých boli pomocou dotazníka charakterizované ich denné stravovacie návyky, najmä zamerané na spotrebu vody.  Boli rozdelené na skupinky - jedna skupina pila menej ako 3,2 l vody, druhá viac ako 3,2 l vody denne.  Druhej skupine boli pridané cca 2 l vody do dennej stravy po dobu 1 mesiaca, aby sa pozoroval vplyv tohto prebytku na ich fyziológiu kože.  Meranie na ich koži vykonávali dvakrát po dvoch týždňoch a výsledkom bolo, že väčší príjem tekutín naozaj pozitívne zapôsobil na fyziológiu pokožky, jej hydratáciu a biomechanické vlastnosti.

 

 Dúfame, že Vám článok bude nápomocný a pocit úľavy sa čoskoro dostaví.

 

 

 Majte krásny deň!

 

 

Renovality