Ako na kruhy pod očami

KRUHY vs. VAČKY POD OČAMI

 

Kruhy pod očami môžu byť tmavo hnedé, načervenalé až fialové, alebo aj žlté. Ich odtieň súvisí s podtónom pleti a jej momentálnou pigmentáciou, Ovplyvňuje ich aj nadmerná produkcia melanínu, hrúbka kože, cez ktorú môže jednoducho presvitať nahromadená krv a cievy. Takéto vaskulárne kruhy má väčšína ľudí a je to jednoducho presvitajúca krv.

 

Vačky pod očami sú väčšinou spôsobené nahromadenou tekutinou v podkožnom tkanive, ktorú lymfa nestačí odvádzať. Dávajte si pozor na pitný režim a solenie. Pomáha schladenie, napr. kockou ľadu (prikladajte na očné okolie v čistej gáze alebo kapesničku, nie priamo na kožu a pozor na čas) alebo aj uhorka z chladničky, schladené vrecúško napr. od zeleného čaju.

 

Čo ich spôsbuje?

 

ÚNAVA:

Prispieva k zhoršeniu stavu už existujúcich tmavých kruhov, nepatrí však medzi prvotnú príčinu vzniku kruhov pod očami Spánkový deficit spôsobí to, že pokožka je bledá čo umožní tmavým cievam a tkániam v okolí očí viac vyniknúť.

 

VEK:

Prirodzené stárnutie spôsobí, že pokožka v dôsledku stracajúceho sa kolagénu a tuku slábne a podobne ako u únavy stráca svoju kryciu funkciu.

DEHYDRATÁCIA:

Nedostatočný pitný režim je častou príčinou tmavých kruhov, znižuje taktiež fukciu ľadvín a pečene, ktoré majú priamy vplyv na tvorbu kruhov pod očami.

 

GENETIKA:

Jednoducho, ak ich má vaša mamka, babka atď. je pravdepodobnosť, že ich podedíte v genetickej výbabe aj vy.

 

NADMERNÉ SLNENIE:

Stále a furt dookola vám budem pripomínať, že pravidelné používanie SPF a nosenie slnečných okuliarov s UV ochranou je najdôležitejší krok v prevencii pred mnohými kožnými ochoreniami, pred tvorbou vzniku vrások a v prípade jemného očného okolia to platí ešte viac.

 

....ďalej ich môžu spôsobovať rôzne alergie, nedostatok železa, vitamínu K a D, fajčenie, stres, anémia atď.

 

 

IMG-3692

https://www.renovality.sk/doplnky-stravy/zensky-prvok-fe-s-acerolou--doplnok-stravy--90-kapsul/

 

Čo pomáha a čomu sa vyvarovať:

 

  • dostatočný spánok pomáha udržiavať oč rozjasnené a pomáha tiež telu pri oprave poškodených buniek v pokožke

     

  • ochrana tváre pred škodlivými UV lúčmi, používanie SPF a slnečných okuliarov, nosenie klobúkov alebo šiltoviek. Množstvo produktov s SPF pomáha aj hydratovať a zároveň redukuje vrásky. NEZABÚDAJTE NA TO!!!!!

  • starostlivo si vyberajte aktívne látky, ktoré môžu pomôcť zosvetliť kruhy pod očami napr. jemný retinoid, vitamíny C a E, kyselina azealová, výťažok z moruše.

  • ak sú kruhy alebo možno skôr opuchy pod očami spôsobené alergiou, pomôžu antihistaminiká (odporúčam sa poradiť s odobrným lekárom)

  • z odborných vyšetrrení na rôrnych klinikách zvyknú pomôcť rôzne lasery, chemické peelingy, dermálne výplne kyselinou hyalurónovou....

  • vyhnite sa nadmernej konzumácii alkoholu, ktorý spôsbouje miernu dehydratáciu, čím tmavé kruhy ešte viac zvýrazní.

  • nefajčite – fajčenie vysušuje a oslabuje pokožku na tvári.

  • moja každodenná záchrana na tamvé kruhy je korektor, je to môj „musthave“ produkt, ktorý mi skutočne nesmie chýbať. Je dôležité nájsť si správny odtieň a konzistenciu, ktorá vám bude vyhovať. Odtieň by mal byť o niečo svetlejší od makeupu, ktorý bežne používate. Ideálny je rozjasňujúci. Lososový alebo aj ružovkastý odtieň si poradí s modrými/fialovými kruhmi, marhuľový nádych korektoru neutralizuje modraste podfarebenie.So začerveniami si poradí zase zelený, sivú a unavenú pokožku neutralizuje fialový korektor alebo rozjasňujúca podkladová báza s fialovým nádychom.

     

Z našich produktov vám na očné okolie môžem odporučať Hroznový olej, ktorý má vysokú koncentráciu vtamínu E, upevňuje kolagénové vlákna, Opunciu, ktorá dokáže preniknúť do hĺbky pleti a obnovuje tvorbu kolagénu.

 

_VHP8555 (kopie)

https://www.renovality.sk/kozmeticke-oleje/hroznovy-olej-za-studena-lisovany-ze-semen-100-ml/

 

 

Kruhy pod očami teda majú svoje riešenie. Ak by som to mala na záver zhrnúť, tak dôležité je skutočne sa dostatočne a dobre vyspať, poctivo používať SPF, ráno a večer kombinovať správne aktívne látky a kúpiť si kvalitný korektor.