Ako pripraviť pleť na jarné slnečné lúče

Zima je pre náš organizmus a konkrétne našu pokožku zaťažkávacím obdobím. Často trpí suchosťou, začervenaním či dokonca podráždením. My k tomu tiež prispievame tým, že ju zahaľujeme do niekoľkých vrstiev teplého oblečenia, čo jej sťažuje schopnosť „dýchať“ a je náchylnejšia k stresu.

 

Po dlhých mesiachoch je jar konečene na obzore a my chceme čerpať a nasávať energiu čo to len ide. Ale práve na jar, keď sú slnečné lúče pre našu pleť veľmi ostré, jej treba pomôcť s ochranou a popri opaľovacom kréme, ktoré je nevyhnutnosť môžete tento návyk podporiť napr. zvýšeným príjmnom betakaroténu v strave alebo vo výživových doplnkoch.

 

Betakarotén je známy ako ochránca pokožky, redukuje prejavy znečistenia prostredia a napráva škody po fajčení či slnení sa. Betakarotén pleť rozjasní a dodá jej prirodzenú farbu.

 

 

1086_beta-karoten-skw (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.renovality.sk/beta-karoten-25000-iu-maximal-100-kapsul/

 

 

 

Slnečné žiarenie je prospešné, telo produkuje potrebný vitamín D, ale má to žiaľ aj svoju odvrátenú stránku:

 

  • spôsobuje nevratné poškodenie buniek – DNA zmeny (rakovina kože)

  • predčasné stárnutie pleti – poškodenie kolagénových vlákien, elasticita

  • uvoľnujú sa voľné radikály

  • estetické zmeny – pigmentové škvrny

 

 

Pripravte svoju pleť! Hydratácia je kľúčom ku krásnej pleti, to platí vždy a všade. Rovnako ako hydratujete počas zimy nepreskakujte tento krok ani vo chvíli, keď začnete túžiť po dokonalom opálení a vrhnete sa oproti prvým lúčom.

 

Séra s obsahom kyseliny hyalurónovej sú správnou voľbou k dostatočne hydratovanej a sviežej pleti. Dokážu pleť prejasniť (vitamín C), zjednotiť jej tón (niacinamid), ale aj hydratovať, vyhladiť a vypnúť jemné vrásky a linky ( kyselina hyaluronová).

 

 

679_hyaluronove-serum-vitaminc-sk-web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.renovality.sk/hyaluronove-serum-s-vitaminom-c-a-b3-50ml/

 

 

 

Zaraďte do svojej rutiny niekoľko prvkov, ktoré pomôžu starať sa o Vašu pleť a doprajú jej zdravý a opálený vzhľad. Svoju dennú starostlivosť skombinujte so starostlivosťou na opaľovanie. Akékoľvek vybehnutie von bez ochranného faktora na tvári nám to spočíta. Až 80% percent prípadov stárnutia pleti je spôsobené pobytom na slnku. Fotostárnutie sa prejavuje hlbokými vráskami či pigmentovými škvrnami.



 

Náš TIP:

Renobronze je produkt s obsahom inovatívnej aktívnej látky – extraktu z červenej mikroriasy, ktorá má schopnosť zintenzívniť a podporiť tvorbu pigmentu a jeho transport na povrch pokožky. Zintenzívňuje a predĺžuje opálenie. Chráni bunky pred poškodením slnečným žiarením a záťažou počas opaľovania. Je vhodný ako príprava pokožky na slnečné žiarenie.

 

1029_renobronze---balzam-pre-predlzenie-opalenia-200ml

https://www.renovality.sk/renobronze-balzam-pre-predlzenie-opalenia/

 

 

Dotyk slnka ako tónovacia hmla pre všetkých tých, ktorí majú radi slnkom pobozkaný nádych pleti bez zbytočných slnečných lúčov. Tónovacia hmla vám vďaka prírodnej látke dihydroxyacetonu umožní prirodzený opálený vzhľad pleti počas celého roku.

 

1155_dotek-slunce-spray-sk--2

https://www.renovality.sk/dotyk-slnka/





PS! Pite veľa vody, aby bola Vaša pleť zdravá a žiarivá a jedzte ovocie a zeleninu bohatú na betakarotén ako mrkva, paradajky, cuketu, hrášok, marhule alebo mango.



Pohodové jarné dni ♥