Ako vlastne funguje Horčíkový olej a pre koho je vhodný?

Je potrebné dopĺňať horčík?
 
Sme za to, že u 90% populácie áno.  Prevažne deficitným minerálom v tele býva horčík, čo je pre väčšinu z nás známa téma - únava, bolesti hlavy, svalov, kŕče, migrény a iné prejavy môžu byť príčinou práve jeho nedostatku.  V dnešnej dobe nároky na tento minerál zvyšujú faktory, ako sú stresové situácie, kvalita prostredia, v ktorom žijeme, nedostatočný príjem horčíka zo stravy a iné ďalšie.
 
 
Najčastejšie otázky k aplikácii a fungovaniu Horčíka:
 
 
"To ako keď si strieknem tento produkt na pokožku, tak doplním v tele horčík?"
 
 
Áno, jedná sa o transdermálnu formu horčíka - vstrebáva sa cez kožu.  V porovnaní s orálnymi formami má transfermálna forma jednu z najvyšších  vstrebateľností.  Výhodou vstrebávania cez kožu je aj to, že obchádza priechod tráviacim traktom, čo niektorí z vás uvítajú, pretože určite niekto máte skúsenosť, že vás požitie orálnej (nekvalitnej) formy horčíka "prehnalo".
 
 
 
Ako a kedy Horčíkový olej aplikovať?
 
Je vhodné ho dopĺňať raz denne, najlepšie po sprche, do podkolenných, lakťových, jamiek, do podpazušia alebo na plosky nôh.  Skrátka na miesta, kde je koža "tenšia".
 
 
Podľa spätnej väzby zákazníkov pomohla aj aplikácia v akútnom prípade kŕčov alebo migrény, kedy problém do 15 minút vymizol.
 
 
Funguje to jednoducho.  3-5 krátkymi stlačeniami spreja, olej naneste na vlhkú kožu, votrite a nechajte pôsobiť.  Cez kožu sa dostane do krvného riečišťa a následne k bunkám.  Môže sa stať, že vás po aplikácii bude pokožka štípať / páliť a prvých pár aplikácií môže mať za následok nepríjemné brnenie.  V týchto prípadoch skúste vydržať aspoň 20 minút a v závislosti na vašej voľbe môžete olej zotrieť vlhkým uterákom.  Neodporúčame používať na čerstvo depilovanú alebo poranenú pokožku.
 
 
 
Mám záujem o Horčíkový olej
 
 
Podčiarknuté, sčítané, horčík je minerál, ktorý je u väčšiny z nás treba dopĺňať.  Na prepočet množstva, ktoré aplikujete, vám Horčíkový olej vydrží naozaj dlho.  Ak sa chystáte napríklad na výšľap či inú fyzicky náročnú, športovú aktivitu, odporúčame pribaliť práve aj Horčíkový olej.  :-)
 
 
 
Prajeme pekné dni a pevné zdravie!
 
 
 
Renovality