Cascara - kávový nápoj, ktorý si zamilujete

Predstavte si, že sedíte v pohodlnom kresle, zvonka sa zúri búrka, ale vy ste v teple svojho domova, v ruke držíte šálku horúceho nápoja. Jeho vôňa je silná a pritom jemná, chuť je sladká s nádychom ovocia a orieškov. Aký je tento nápoj? Je to čaj? Nie, nie je to čaj. Je to káva? Ani to nie. Je to niečo, čo je medzi nimi – cascara.

 

Čo je Cascara?

Cascara, čo v preklade znamená "koža" alebo "škrupina", je nápoj, ktorý vzniká zo šupky kávových bôbov. Je to vlastne vedľajší produkt v procese výroby kávy, ktorý sa predtým väčšinou vyhadzoval alebo sa používal ako hnojivo. Ale teraz, keď sa začalo venovať viac pozornosti udržateľnosti a zero waste, sme zistili, že Cascara je nielen užitočná, ale aj chutná.

 

 

cascara (1)

 

Chcem vyskúšať cascaru

 

 

Ako chutí?

Cascara má unikátnu chuť, ktorá je niekde medzi čajom a kávou. Má ovocný tonus s jemnou nádychovou chuťou, ktorá pripomína tradičný čierny čaj. Ale zároveň má aj zemitý a robustný charakter, ktorý je typický pre kávu. Môže to znieť zvláštne, ale keď to vypijete, pochopíte, ako dokonale sa tieto dve chute dopĺňajú.

 

Ako sa vyrába?

Výroba cascarového čaju je pomerne jednoduchá, ale vyžaduje starostlivosť a trpezlivosť. Kávové bobule sa zberajú, fermentujú a potom sa suché šupky sušia prirodzeným spôsobom na slnku. Tento proces môže trvať aj niekoľko týždňov. Potom sa šupky pražia na nízkej teplote, aby si uchovali svoju prirodzenú chuť. Môže, ale nemusí sa mlet aj do hrubého prášku, ktorý sa potom používa na prípravu cascarového čaju.

 

Benefity

Cascara je tiež skvelým zdrojom energie. Obsahuje viac kofeínu ako čaj, ale menej ako káva, takže je to ideálna voľba pre tých, ktorí hľadajú strednú cestu. A čo je najlepšie, cascara je plná antioxidantov, ktoré nás chránia pred voľnými radikálmi.

Skrátka, cascara je fantastický nápoj, ktorý ponúka to najlepšie z oboch svetov – kávy a čaju. Je to niečo, čo by ste mali vyskúšať, či už ste milovník kávy, fanúšik čaju, alebo len hľadáte niečo nové a vzrušujúce.

 

cascara (2)

 

 

Na našom e-shope teraz cascaru nájdete! Tak neváhajte a objavte s nami tento úžasný nápoj. Uvidíte, že sa do neho zamilujete rovnako ako my!

Na zdravie a užívajte si každý dúšok!

 

Renovality