Časté chyby v starostlivosti o pleť, ktorých sa dopúšťame najmä v zime

Zima je ročné obdobie, kedy sa naša pleť stretáva s mnohými výzvami. Mráz, ostrý vietor, ale aj suchý vzduch v interiéri nám môžu spôsobiť, že naša pleť je suchá a mdlá. Aby sme si zachovali zdravú a žiarivú pleť, je dôležité venovať jej oveľa viac pozornosti. No aj napriek našim snahám sa niekedy dopustíme chybičiek, ktoré môžu mať za následok suchú, podráždenú či dokonca popraskanú pokožku. Poďme spolu prejsť niektoré zo zimných kozmetických prehreškov a zistiť, ako ich môžeme napraviť.

 

PRÍLIŠ HORÚCA VODA

Prvou chybou je až príliš horúca sprcha. V zime sa snažíme zahriať akýmkoľvek spôsobom, a horúca voda sa zdá byť rýchlym riešením. Vysoké teploty totiž môžu pokožku ešte viac vysušiť a narušiť jej kožnú bariéru, čo neskôr sťažuje udržanie vlhkosti. Skúste radšej teplú vodu a nechajte si horúce kúpele na príležitostné relaxačné rituály.

 

Čo je kožná bariéra?

Kožná bariéra je známa ako hydrolipidový plášť, ktorý nás chráni pred škodlivými vplyvmi, ako sú mikrooragnizmy, alergény, toxíny či UV žiarenie. Je to takzvaná prvá línia obrany pred vonkajším svetom. Tato bariéra udržuje tieto faktory na povrchu pokožky a bráni im v prenikaniu do tela. Okrem toho udržuje i optimálnu hladinu hydratácie a pomáha v prevencii zápalových reakcií (opuchy, začervenanie, bolesť..)

 

 

ZABÚDATE NA PEELINGY

Mnohí z nás v zime vynechávajú peelingy, možno z obavy, že by sme mohli pokožku ešte viac podráždiť. Ale pravda je, že odumreté kožné bunky sa hromadia a bránia hydratačným krémom, aby sa dostali hlbšie do pokožky. Zvolme jemný peeling, ktorý nám pomôže pleť osviežiť a pripraviť na ďalšiu starostlivosť.

 

 

NEPOUŽÍVATE PLEŤOVÝ OLEJ

Často podceňovaným hrdinom zimnej starostlivosti je pleťový olej. Oleje sú skvelé pre ich schopnosť uzamknúť vlhkosť v pokožke a poskytnúť dodatočnú výživu, pomôžu zabrániť uniknutiu vody z vašej pokožky. A nebojte sa, správne vybraný olej nezanechá vašu pleť mastnú.

 

 

_VHP7982

Široký výber olejčekov vhodných pre pleť nájdete TU 

 

 

ŠETRÍTE NA HYDRATAČNOM KRÉME

Nasledujúci prehrešok sa týka šetrenia na hydratačnom kréme. V zime by sme mali byť štedrí a dopriať našej pokožke bohatú vrstvu ochranného krému. Najlepšie výsledky dosiahnute, ka pred nanesením hydratačného krému použijete sérum, aby ste v pleti udržali vlhkosť HYALURONOVĚ SÉRUM. Nezabúdajme, že suchý vzduch v miestnostiach nám hydratáciu vykráda ako zlodej v noci.

 

 

A ČO NAŠE NOHY?

Tie, hoci schované v teplých ponožkách a topánkach, tiež potrebujú pozornosť. Nechajme ich v zime rozhodne nezabudnuté a doprajme im hydratačné krémy a balzamy, aby sme predišli nepohodlnému popraskaniu pokožky.

 

 

RUKY A KRK SÚ AKO TICHÝ HRDINOVIA ZIMY

Dennodenne vystavené chladu, no často zanedbávané. Ako elegantné šály, ktoré zdobia naše outfity, aj naša pokožka na krku si zaslúži náležitú starostlivosť. A ruky? Tie by mali byť chránené rukavicami a rozmaznávané krémami, aby zostali hebké a nevysušené. Ak máte niekedy čas na masky na ruky a krk, teraz je to správne obdobie. Hydratujte často, najmä ak ide o vaše ruky a krk.

 

 

VYNECHÁVAME SLNEČNÚ OCHRANU

A teraz k SPF - slnečná ochrana nie je len letným milencom, ktorého po sezóne posielame preč. Slnečné lúče nás môžu poškodzovať aj v zime, keď sú dni kratšie a my si myslíme, že nás nevidia. SPF by mal byť súčasťou našej každodennej výbavy.

 

 

HYDROLÁTY A HMLY PATRIA AJ DO ZIMNEJ RUTINY

Na záver, hmla na tvár. Tá by nemala byť len spomienkou na letné dni. Hydratačné spreje môžu byť ako jemný bozk pre našu pokožku, ktorý ju oživí a dodá jej potrebnú vlhkosť počas dňa. Hmlu alebo hydrolát viete využiť aj pod vaše sérum alebo krém a udržať tým pleť lepšie hydratovanú.

 

 

Pamätajme, že zimná starostlivosť o pleť je ako príprava na veľkú oslavu - musíme myslieť na každý detail, aby sme sa mohli cítiť skvele a žiariť aj počas tých najchladnejších dní.

 

 

Vaše Renovality ♥