Je vhodné používať retinol v zime, ak ma trápi suchá pleť ?

Zima, so svojou nízkou vlhkosťou vzduchu a agresívnymi vonkajšími faktormi, môže byť pre suchú pleť skutočnou skúškou. Retinol, ktorý je známy svojimi vlastnosťami podporujúcimi obnovu buniek a zvyšovaním produkcie kolagénu, môže paradoxne viesť k dočasnému pocitu suchej pleti a dráždeniu pokožky, najmä ak je už pôvodne typovo suchá.

 

 

Prečo používať retinol? Aké sú jeho benefity?

 

  • Retinol napomáha eliminovať akné

  • Retinol eliminuje vrásky

  • Retinol eliminuje pigmentácie

  • Retinol zvyšuje tvorbu kolagénu

  • Retinol podporuje obnovu buniek v pleti

  • Retinol je účinná prevencia stárnutia pleti

 

 

 

efekt retinolu

 

 

Ako teda môžeme používať retinol tak, aby sme z neho ťažili, aj keď máme suchú pleť?

 

Sedem tipov, ako používať retinol na suchú pleť v zimných mesiacoch:

 

  1. Začnite pomaly. Začnite produkt s retinolom používať raz alebo dvakrát týždenne a postupne zvyšujte frekvenciu používania.

  2. Hydratácia, hydratácia, hydratácia. Používajte hydratačné krémy, ktoré pomôžu obnoviť bariéru pokožky a zabezpečiť, že vlhkosť zostane uzamknutá vo vnútri.

  3. Používajte retinol večer. Noc je časom, kedy vaša pleť regeneruje, takže aplikácia retinolu pred spaním môže zvýšiť jeho účinnosť a zmierniť možné vedľajšie účinky.

  4. Slnečná ochrana cez deň. Retinol môže zvýšiť citlivosť pokožky na slnko, preto je dôležité používať SPF každý deň, aby ste chránili pokožku pred škodlivými UV lúčmi.

  5. Vyhľadajte retinol v kombinácii s upokojujúcimi zložkami. Vyberajte produkty, ktoré obsahujú retinol spolu so zložkami ako je niacinamid, ceramidy alebo hyalurónová kyselina, ktoré pomáhajú zmierniť podráždenie a posilniť bariéru pokožky.

  6. Nepreháňajte to s inými aktívnymi zložkami. Ak používate kyseliny AHA alebo BHA, rozmyslite si, či nie je lepšie ich na nejaký čas odložiť alebo striedať ich s retinolom, aby ste predišli preťaženiu pokožky.

  7. Pozorujte svoju pokožku a počúvajte ju. Prispôsobujte starostlivosť, mali by ste byť pozorní k tomu, ako vaša pleť reaguje na retinol a prispôsobiť používanie podľa jej potrieb.

 

 

IMG_7083

https://www.renovality.sk/hydratacny-nocny-krem-s-retinolom-30ml/

 

 

Retinol môže byť skvelým spojencom pre vašu suchú pokožku aj počas zimy, ak ho používate s rozumom a starostlivosťou. Nezabúdajte, že každá pokožka je jedinečná, takže čo funguje pre jedného, nemusí byť ideálne pre druhého. Ak máte pochybnosti, konzultácie s dermatológom vám môžu pomôcť nájsť správny spôsob, ako začleniť retinol do vašej zimnej starostlivosti o pleť.

 

Krásne dni praje Renovality ♥