Kedy zaradiť do pravidelnej rutiny očný krém, a aké sú jeho benefity.

Pokožka v okolí očí (a pier) je najtenšia a zároveň najviac námahanou časťou tváre. Je až 10x tenšia, obsahuje menej kolagénu a nemá takmer žiadne mazové žľazy. Známky stárnutia sa na nej prejavujú omnoho skôr než na zbytku tváre.

 

Očné krémy sú špeciálne vyvinuté pre starostlivosť o citlivé očné okolie. Hydratujú, regenerujú, chránia a posilujú, spevňujú, vyhladzujú a zrýchľujú mikrocirkuláciu očného okolia.

 

Očné okolie pracuje neustále. Ak sa k tomu pridá stres, nedostatok spánku, práca u počítača, nedostatočný pitný režim, slnečné žiarenie, genetika a prvé vrásky – tmavé kruhy pod očami alebo opuchy na seba nenechajú dlho čakať.

 

 

KEDY ZAČAŤ

Začnite včas! Prevencia je veľmi dôležitá. Preto je vhodné už od 25roku zaradiť do svojej každodennej rutiny aj očné krémi. Dobrý očný krém dodá očnému okoliu hydratáciu, pružnosť, mladistvý vzhľad, dokáže prejasniť tmavé kruhy pod očami. A to je dôvod prečo začať používať očný krém pravidelne – teda každé ráno i večer. 

 

 

AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNY OČNÝ KRÉM

Starostlivosť by mala byť vždy primeraná veku a potrebám pleti (jemné vrásky, hlboké vrásky, opuchy, povädnuté očné okolie...) Vyhnite sa v mladom veku radikálnym liftingovým očným krémom, začnite pozvoľna s primeranou starostlivosťou. Mladej pleti stačí ako prevencia pravidelná hydratácia a správne odličovanie každý večer. Zaujímajte sa o zloženie a voľte prírodné očné krémy bez syntetiky (silikony, ropné zložky, parfemácia...)

 

Po 30. roku sa začínajú objavovať prvé jemné linky, prípadne vrásky. Je vhodné sa mrknúť po staroslivosti s obsahom kyseliny hyaluronovej, ktorá pôsobí ako prevencia proti stárnutiu, výborne hydratuje a vypína pleť. Vyskúšajte náš rozjasňujúci očný krém s obsahom kyseliny hyalurónovej pre hydratáciu očného okolia, moringového a vlašskeho oleja, ktoré dodajú dostatočnú výživu a vďaka výťažku z Terminalia Arjuna (Look Oléoactif®) pomôže zmierniť známky únavy a opuchy v očnom okolí. 

 

V 40-50. roku siahnite po liftingovom alebo anti – age kréme, ktorý má okrem hydratačných taktiež regeneračné účinky. Aktivne vrásky vyhladzuje, vypína pleť a pôsobí proti všetkým príznakom stárnutia.

 

Okrem klasických očných krémov a gelových krémov môžete používať aj špeciálne očné masky, koncentráty a séra. Masky na oči hydratujú citlivé očné okolie a postarajú sa o maximálnu výživu počas krátkej doby. Nezabúdajte na kvalitný spánok, pitný režim a vyváženú stravu.

 

 

AKO SPRÁVNE ODLÍČIŤ OČI, ABY STE SI NEUROBILI ZBYTOČNÉ VRÁSKY?

 

Pleť v oblasti očí nenaťahujte, nedrhnite silou, zbytočne nevyťahujte do strán. Odličovací tampónik dostatočne napustite kvalitným a šetrným odličovákom. Priložte ho na oči a nechajte pár sekúnd pôsobiť. Následne ho jemnými pohybmi sťahujte. Odličujte smerom dolu a od vnútorného kútika k vonkajšiemu.

 

 

AKO SPRÁVNE NANÁŠAŤ OČNÝ KRÉM

 

  • nanášajte vždy na vyčistenú a odlíčenú pleť

  • ideálne ráno i večer

  • nanášajte na pevné časti okolo celého očného okolia (nevynechajte oblasť pod obočím – zodpovedá za ochabnuté a padajúce viečko) a pohyblivému očnému viečku sa vyhnite

  • jemným poklepávaním špičkami prstov aplikujeme krém od vnútorného kútika smerom von

  • zbytočne pleť nenaťahujte a nenapínajte

 

 

 

Malý návod ako postupovať v aplikácii s našimi produktmi, a v ktorom kroku zaradiť očný krém: 

 

1 (5)

 

https://www.renovality.sk/ocny-krem---rozjasnujuci-15ml/