Najčastejšie otázky k Moringovému oleju (tuhnutie, zápach, komedogenita)

 
Možno už sa vám stalo, že vám od nás prišiel Moringový olej, ktorý bol krásne tekutý, zlatistej farby, a keď ste otvorili novú fľaštičku, prišiel šok, pretože olej bol zrazu tuhý, nešiel z fľaštičky vytiahnuť a intenzita vône bola úplne odlišná, niekedy až nepríjemná. Prvé, čo vás napadne je to, že je olej zatuchnutý, skazený a to je dôvod k reklamácii alebo vyhodeniu produktu do koša.
 
Ďalšia častá téma je Moringový olej a jeho komedogenita, ktorú má oproti ostatným produktom vyššiu, preto vo vás prebúdza strach z upchávanie pórov a následného vzniku akné.
 
Vzhľadom k tomu, že sa otázok na Moringový olej hromadí stále viac a viac, radi by sme vás týmto článkom vyviedli z omylu a povedali vám dôvody, prečo sa toho nemusíte báť.
 
 
Prečo Moringový olej tuhne a ako je to s jeho vôňou?
 
 
V prvom rade by ste mali vidieť, ako vlastne Moringa vyzerá. Semienko môže mať okolo seba ešte obal, a ak sa olej lisuje aj s ním, môže následne zapríčiniť tuhnutie alebo intenzívnejšiu, niekomu nepríjemnú vôňu.
 
Pred tým, než popíšem lisovanie z jednotlivých semienok, musím ešte podotknúť, že si kupujete prírodnú kozmetiku. Nemožno teda očakávať, že daný produkt bude vždy vábne voňať.  Keby ste stáli priamo pri lise, pochopili by ste.
 
To, za čím si stojíme a čo by malo byť pre každého z nás dôležité, je kozmetický účinok. Chápeme, že niekto môže byť na vône citlivejší a hlavne každý z nás vôňu vníma inak, ale umelej parfumácii sa skrátka chceme úplne vyhnúť a to aj preto, že potom daný produkt stráca niektoré účinné látky.  Správanie prírody neovplyvníme, preto je to veľmi nevyspytateľné a produkt nemusí vždy vyzerať úplne rovnako. Nie, nie je to zmenou zloženia, to zostáva rovnaké podľa popisu produktu. Šarže si pravidelne testujeme na VŠCHT a všetko chceme mať v tomto smere v poriadku.  A keď aj VŠCHT potvrdí, že Renovality má skutočný Moringový olej, ktorý je naozaj u nás za studena vylisovaný, tak je to jednoducho pravda. V prípade, že od iných predajcov dostávate iný produkt, tak je to len na nich, čo vám v skutočnosti ponúkajú. Keby to tak u nás nebolo, podvádzali by sme sami seba. Ten náš olej je navyše bez pesticídov.  Všetko si môžete aj dohľadať v našich testoch, ktoré zverejňujeme.
 
 
Dôležité je ujasniť si, za akým zámerom si produkt kupujeme.  Pre vôňu alebo pre účinok?  Musíme to brať tak, ako to je a veriť tomu, že príroda vie, čo robí. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že aj "nevoňavý" olej sa po chvíľke vsiakne a prestanete tento faktor úplne vnímať.
 
 
Poďme sa teda vrátiť k tým semienkám.
 
Semienko sa môže lisovať vrátane obalu - ten obsahuje viac voskov a je viac aromatický, tuhne už pri izbovej teplote.  Obal hrá svoju úlohu, čo sa týka prospešných látok. Alebo sa môže lisovať bez obalu - čisté semienko - tuhne až pri cca 4 ° C a nie je tak aromatický.
 
 
Zdroj: www.moringasfinest.nl
 
 

Zdroj: www.amazon.in

Zdroj: www.moringasfinest.nl

 
Vyrábame malé šarže a vždy sa snažíme, aby oleje boli čerstvé.  Jedná sa o rastlinný materiál, každá šarža je jedinečná. Semená sa zbierajú z oblastí, ktoré sú od seba vzdialené tisíce kilometrov, rastú na rôznej pôde, je rôzna vlhkosť, rôzna zrelosť ... a to všetko ovplyvňuje celkový výsledok lisovania.
 
Pokiaľ vám teda príde do rúk tuhý olej, dajte ho na 5 minút na radiátor / do vodného kúpeľa a bude zase "tekutý".
 
 
Olej z moringy má relatívne vysoký bod tuhnutia, kedy sa stáva pevným.  Samotné vloženie oleja na niekoľko minút do chladničky z neho urobí maslo.  Pokiaľ je olej vystavený teplotám pod izbovou teplotou, môže zase začať tuhnúť a urobiť z neho biele maslo. To je úplne normálne a nezhoršuje to nijako kvalitu produktu.  Moringový olej môže byť pri izbovej teplote čiastočne pevný, ale bude mať podobu mierne zakaleného vzhľadu, na rozdiel od vytvorenia pevnej hmoty ako napríklad kokosový olej.
 
 
A ako je to teda s komedogenitou?
 
 
Ako už asi vieme, komedogénne oleje majú tendenciu blokovať, upchávať póry a tým spôsobovať pupienky alebo čierne bodky.  Moringový olej má komedogenitu na stupni 3-4, čo vás pravdepodobne vydesí a zanevriete na neho.  V skutočnosti sa Moringa krásne vstrebáva a neupcháva póry u väčšiny ľudí.  Ako je to možné?  Skúsenosti.  Nie vždy je dobré sa riadiť iba tým, čo vidíte v literatúre, ktorá vo výsledku uvádza všade niečo iné.  Moringový olej je v niektorých častiach sveta známy aj ako "ben olej" pre svoje zvlhčujúce a zvláčňujúce vlastnosti, vďaka vysokej hladine kyseliny behenovej, už obsahuje. Kyselina behenová je mastná kyselina s dlhým reťazcom, ktorá je nekomedogénna. Pre porovnanie má ľahší profil než napríklad olej kokosový alebo olivový.
 
Je dôležité mať na pamäti, že každý človek je jedinečný, takže aj jeho pleť je jedinečná a to, čo funguje na vás, nemusí fungovať rovnako dobre na vášho známeho.  Pri upchávaní pórov je potrebné vziať do úvahy aj mnoho ďalších faktorov, vrátane genetiky, životného štýlu, jedla, ktoré jete, príjmom vody a životného prostredia.
 
 
premena po používaní Moringového oleja
 
 
 
Podčiarknuté, sčítané, vlastná skúsenosť je ten najlepší ukazovateľ.
 
Pekné dni praje Renovality!

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie