NOVINKA Hyaluronové sérum PURE a rozdiely medzi sérami

Asi ste už zaznamenali, že sme prišli s novým, obľúbeným Hyaluronovým sérom, ktoré nesie názov „PURE“ a na základe toho prišlo mnoho otázok na rozdiely medzi sérami, kedy, a aké používať. Poďme si to teda rozobrať v našom dnešnom článku.
 
 
Hyalurónové sérum PURE vs. Hyalurónové sérum klasické
 
Hyalurónové sérum, jeden z našich top produktov, ktorý získal 5 krát za sebou ocenenie produkt roka. To, že je produkt natoľko obľúbený, má svoje opodstatnenie - čo konkrétne sérum dokáže?
 
  • Hydratácia: Kyselina hyaluronová je prirodzene prítomná v našej pokožke a slúži na udržiavanie jej hydratácie. Hyalurónové sérum dodáva pokožke intenzívnu hydratáciu, pretože molekuly kyseliny hyalurónovej dokážu na seba viazať až tisíckrát svoju hmotnosť vody. To pomáha udržať pokožku vláčnu, hebkú a hydratovanú.
  • Vyplňovanie vrások: Kyselina hyalurónová má schopnosť dočasne vyplniť vrásky a jemné linky, čím zlepšuje vzhľad pleti. Keď je aplikovaná na pokožku, priťahuje vodu a vyhladzuje jej povrch, čo môže znížiť výskyt vrások a zlepšiť textúru pokožky.
  • Podpora hojenia a regenerácie: Kyselina hyalurónová môže podporiť proces hojenia a regenerácie pokožky. Má protizápalové vlastnosti a pomáha obnovovať poškodenú pokožku. Je tiež známe, že podporuje tvorbu kolagénu, ktorý je dôležitý pre pevnosť a pružnosť pleti.
  • Ľahká konzistencia a rýchla absorpcia: Hyalurónové sérum má často ľahkú a tekutú/gélovú konzistenciu, ktorá sa ľahko vstrebáva do pokožky. To znamená, že sa rýchlo dostáva k cieľovým vrstvám pleti a poskytuje okamžitý hydratačný efekt. 
 
Aký je ale teda rozdiel medzi pôvodným Hyaluronovým sérom a novým PURE?
 
Rozdiel je iba v konzervante. Pôvodné sérum obsahuje phenoxyetanol, čo je látka, ktorá je v dnešnej dobe veľmi démonizovaná, avšak táto látka v sére má svoj dôvod - skrátka to nešlo inak.
 
Phenoxyetanol sa používa ako konzervačný prostriedok v mnohých kozmetických výrobkoch. Pri správnom používaní a dodržiavaní príslušných bezpečnostných opatrení sa všeobecne považuje za bezpečnú látku. V sére ho máme dokonca v nižšej koncentrácii, než dovoľuje norma.
 
Kyselina hyalurónová je vo vode veľmi nestabilná a náchylná na bakteriálne znečistenie. Jedine phenoxyetanol dokázal to, aby sérum bolo stabilné, nebolo náchylné na rozpad a znehodnotenie. Phenoxyetanol je rozšírená konzervačná prísada a nahrádza vysoko problematické parabény. Pridáva sa do kozmetických produktov, aby spomalila rast nežiaducich baktérií, zafixovala vonné látky, chránila tým produkt pred znehodnotením a predĺžila jeho trvanlivosť.
 
Mnoho zákazníčok sa však tejto látke vyhýba, preto sme hľadali alternatívu. A tak vzniklo Hyaluronové sérum PURE, ktoré obsahuje iba iný konzervant. Zloženie a účinky zostávajú rovnaké. :-) Je teda len na vás, ktorý variant zvolíte.
 
Hyalurónové sérum klasické aj PURE môžete používať ráno aj večer pred krémom alebo olejom.
 
 
 
 
Ranná skincare
 
 
 
 
Hyalurónové sérum s vitamínom C a B3
 
Tu rovno naviažeme - sérum s vitamínmi odporúčame používať iba ráno. Prečo? Pretože kombinácia vitamínu C a retinolu (ktorý používate večer) nerobia v jednej rutine dobrotu. Navyše vitamín C má schopnosť rozjasniť pleť a to, trúfame si povedať, oceníte asi skôr ráno.
 
 
Hyalurónové sérum je obohatené o vitamín C, ktorý je skvelý pre:
 
  • Antioxidantová ochrana: Niektoré hyalurónové séra obsahujú také antioxidanty, ako je napríklad práve vitamín C. Antioxidanty pomáhajú chrániť pokožku pred voľnými radikálmi a oxidatívnym stresom, ktoré môžu prispievať k predčasnému stárnutiu pleti.
  • Zlepšenie jasu pleti: Vitamín C môže prispieť k zlepšeniu tónu a jasu pleti. Pomáha znižovať nerovnomerný pigment v dôsledku slnečného poškodenia a stárnutia. Pravidelné používanie kozmetiky s obsahom vitamínu C môže viesť k žiarivejšej a vyrovnanejšej pleti.
  • Stimulácia kolagénu: Vitamín C je dôležitý pre syntézu kolagénu, ktorý je kľúčový pre pevnosť a pružnosť pokožky. Pri používaní kozmetiky s vitamínom C môže dôjsť k stimulácii produkcie kolagénu, čo napomáha v boji proti príznakom stárnutia a zlepšuje textúru pokožky.
  • Vitamín C a SPF: Aj keď vitamín C nie je náhradou za slnečnú ochranu, má schopnosť mierne posilniť účinky slnečného ochranného faktora (SPF). Pri používaní kozmetiky s vitamínom C pred aplikáciou ochranného opaľovacieho prostriedku môže poskytnúť dodatočnú ochranu pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia.
 
Hyalurónové sérum je obohatené aj o vitamín B3 - niacinamid, ktorého účinky taktiež oceníte:
 
  • Regulácia pigmentácie pokožky: Niacinamid pomáha regulovať premnoženie melanocytov, čo sú bunky produkujúce pigment melanín. Tým pomáha znižovať prefarbenie pokožky a nerovnomerný pigment. Môže pomôcť zvýšiť žiarivosť a rovnomernosť tónu pleti.
  • Zlepšenie textúry pokožky: Niacinamid má schopnosť zlepšiť textúru pokožky tým, že stimuluje produkciu ceramidov, ktoré sú kľúčové pre ochranu pokožky a udržanie jej hydratácie. Pravidelné používanie niacinamidu môže napomôcť vyhladeniu drobných vrások a zlepšiť celkovú hladkosť pleti.
  • Redukcia akné: Niacinamid má protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú znižovať zápaly spojené s akné. Pôsobí na reguláciu produkcie kožného mazu a pomáha udržiavať póry čisté, čo môže viesť k redukcii akné a kožných nedokonalostí.
  • Hydratácia a posilnenie bariéry pokožky: Niacinamid zvyšuje hladinu hydratácie v pokožke tým, že posilňuje prirodzenú bariéru pokožky a zabraňuje strate vlhkosti. To napomáha udržovať pokožku hydratovanú, pružnú a odolnú voči vonkajším vplyvom.
 
 
Podčiarknuté, sčítané
 
Hyalurónové sérum je vysoko účinným produktom starostlivosti o pleť, ktorý ponúka širokú škálu výhod. Jeho vlastnosti poskytujú intenzívnu hydratáciu pokožky, zlepšujú pružnosť, hladkosť a mladistvý vzhľad. Jeho ľahká a ľahko vstrebateľná textúra zaisťuje pohodlné používanie ako súčasť dennej alebo nočnej starostlivosti o pleť.
 
Dúfame, že sme týmto článkom ujasnili všetky nezrovnalosti a urobili vám v tom trochu poriadok.
 
Krásne jarné dni
Renovality