NOVINKA Makový olej

Makový olej je jedným z tých rastlinných olejov, ktorým sa len ťažko dostáva takej chvály a pozornosti, akú si zaslúži.
 
 
Mak patrí k najstarším rastlinám na zemi.  Olej sa lisuje za studena zo semien rastliny a výsledný produkt má vynikajúcu kvalitu a vôňu.  Zloženie a profil mastných kyselín (rovnako ako čuchové vlastnosti) oleja sa líšia podľa semien…
 
Aj keď je makový olej intenzívne využívaný vo farmácii, v maliarstve, starostlivosti o drevo alebo na výrobu mydiel, jeho aplikácia v starostlivosti o pleť nie je taká intenzívna, ako by si tento olej skutočne zaslúžil.
 
 
 
Pozrime sa na niekoľko bodov, prečo by ste mali zvážiť zaradenie makového oleja vo svojej starostlivosti o pleť.
 
 
Makový olej má veľmi ľahký pocit na pokožke, ale nemá ultra rýchlu vstrebateľnosť, vstrebáva sa pomalšie, ale bez nepríjemného pocitu mastnoty.  Preto by sme odporučili zaradiť skôr do večernej rutiny.
 
Kyselina linolová je dôvodom, prečo má tento olej taký príjemný hodvábny pocit na pokožke aj napriek značnej koncentrácii kyseliny palmitovej. Vysoké koncentrácie kyseliny palmitovej a kyseliny linolovej dodávajú oleju ochranné bariérové ​​vlastnosti.  Makový olej je vynikajúci olej pre poškodenú bariéru, suchú pokožku.
 
Pomalá absorpcia oleja (aj napriek ľahkému pocitu na pokožke) robí z oleja „ochrannú“ a „kryciu“ zložku starostlivosti o pleť. Vysoké koncentrácie kyseliny linolovej (omega-6 mastnej kyseliny) prepožičiavajú oleju aj protizápalové vlastnosti.
 
Je skvelý aj v starostlivosti o vlasy.  Zvyšuje lesk obnovením hydrolipidického filmu vlasov a ponúka prirodzenú alternatívu k syntetickým zložkám.  Preukazuje vlastnosti vyhladzovania, zmäkčovania a kondicionovania vlasov.  Vysoký obsah kyseliny linolovej zaistí hydratáciu.
 
Je vhodný aj pre pokožku našich najmenších. Obsahuje prírodný vitamín E, čo je jeden z najvýznamnejších antioxidantov a chráni bunky pred voľnými radikálmi.
 
 
 
IMG-4692
 
 
 
 
Makový olej je skrátka veľa muziky za málo peňazí.  Choďte si tento úžasný olej vyskúšať na vlastnej koži, ale nezabudnite sa s nami podeliť o svoje skúsenosti a dojmy.
 
 
 
 Budeme sa tešiť!
 
 Renovality ♥