Pleťové vody, ich význam, výroba a využitie

 

Ako ste si už mohli všimnúť, tak sme našu ponuku rozšírili o ďalšiu pleťovú vodu. Téma dnešného článku je teda jasná.  Rozpíšeme sa o kvetinových vodách všeobecne, aký majú význam v našej skincare rutine, ako ich používať a tiež si ku každému druhu kvetinovej vody spíšeme pár riadkov pre lepšiu orientáciu, ak sa nemôžete rozhodnúť, ktorú zvoliť.

 

  

  IMG-1307       IMG-1306

                 Fotky výroby Ružovej vody – ruža damašská - Bulharsko

 

 

Ako sa pleťové vody vyrábajú a na aké účely ich môžeme využiť

 

Kvetinové vody získavame parnou destiláciou z čerstvých kvetov.  Vznikajú ako vedľajší produkt pri destilácii esenciálnych olejov, ale samy žiadne silice neobsahujú.  Obsahujú vo vode rozpustné látky z rastlinného materiálu, ktorý je destilovaný.  Vôňa je naozaj jemná, nie príliš podobná danému esenciálnímu oleju.  Hydroláty neobsahujú alkohol ani konzervanty.  Naše testované pleťové vody neobsahujú dokonca žiadne parabény ani žiadnu pridanú parfumáciu.

 

Keď sa zamyslíme nad tým, čo je základným úkonom v starostlivosti o každý typ pleti, tak je to čistenie a hydratácia.  A práve pre tieto účely sú kvetinové pleťové vody, čiže hydroláty, ideálne.  Hydroláty pleť jemne čistia, tonizujú, upokojujú, ale aj v priebehu dňa sa nimi môžete osviežiť a zvýšiť tým v pleti vlhkosť.

 

Hydroláty sú skvelými univerzálnymi pomocníkmi nielen na pleť.  Môžete ich používať tiež do vlasov napríklad pre uľahčenie rozčesávania alebo nimi upokojiť pokožku po opaľovaní či holení.  Obľúbené sú aj v starostlivosti o detskú pokožku.  Vďaka praktickej fľaštičke s rozprašovačom ich môžete hodiť do kabelky a mať na dosah ako osvieženie v horúcich letných dňoch.  Tiež nimi môžete obohatiť vami vyrobenú domácu pleťovú masku.  Vo fantázii využití pleťových vôd sa skrátka medze nekladú. 

 

Druhy pleťových vôd + rozdelenie podľa typu pleti:

 

Ružová voda

 

Získava sa z čerstvých okvetných lístkov ruže, ktorá je jednou z najobľúbenejších kvetinových vôní.  Ružová voda sa dá použiť na všetky typy pleti, avšak najmä je vhodná pre pleť suchú, citlivú, zrelú.  Podporuje celkovú regeneráciu pleti a má upokojujúce účinky.  Príjemná vôňa plní relaxačný efekt.

 

 IMG-5582

 

https://www.renovality.sk/pletove-vody/

 

 

 

Levanduľová voda

 

Tú logicky získavame zase z čerstvých kvetov levandule.  Ako sme iste už počuli, levanduľa má čistiaci, antiseptický, upokojujúci účinok, preto je vhodná najmä pre pleť citlivú a tiež s prejavmi akné.  Levanduľa sa v obľube používa aj na našich najmenších.  Jej vôňa pomáha pri nespavosti a zmierňuje stres.

 

Harmančeková voda

 

Naša aktuálna novinka, ktorá vzniká parnou destiláciou harmančeka.  Je vhodná pre všetky typy pleti, predovšetkým však pre pleť citlivú, zápalovú, ekzematickú.  Upokojuje pokožku a pomáha na začervenanie a svrbenie.  Ocení ju tiež jemná a citlivá pokožka bábätiek.

 

IMG-5805-Facetune-27-05-2021-10-06-39 (1)

 

 

 

Pleťové vody sú skrátka veľmi univerzálnym produktom a využitie nájde takmer každý.  Pleťovú vodu si môžete so sebou vziať kamkoľvek.  Vďaka praktickému rozprašovaču je aplikácia veľmi jednoduchá a pohodlná.  V lete si kvetinové vody veľa ľudí rado ukladá do chladničky a vo veľkých horúčavách či po opaľovaní pokožku príjemne schladí a upokojí.  Pleťovú vodu si môžete vybrať podľa typu pleti, ale ak sa rozhodnete podľa preferencií vôňa, nič sa nedeje.

 

 

 

Majte sa krásne!

 

Renovality ♥