Podporte rast mihalníc a obočia

Ricínový olej je rastlinný olej, ktorý sa získava zo skočca obyčajného (Ricinus communis).  Mastné kyseliny, ktoré tvoria ricínový olej, sú považované za extrémne výživné pre pokožku.  Mnoho ľudí tiež uvádza, že pri pravidelnej aplikácii pomohol ricínový olej s rastom dlhších, silnejších rias a obočia.

 

 

Ricínový olej je už dlhú dobu používaný ľuďmi po celom svete na mnohé účely, ako je napríklad aj boj s akné, redukcia vrások či stareckých škvŕn.  Nám sa zo skúseností osvedčil aj na lupienku.  Ricínový olej muži tiež radi používajú na fúzy.

 

 

Ricínový olej je tiež bežnou prísadou v mnohých kozmetických produktoch, pretože môže dodávať kozmetike hydratačný a výživný účinok bez upchávania pórov alebo podráždenia pokožky.

 

 

Ako ricínový olej používať na riasy

 

Než si olej aplikujete, pozorne si prečítajte zloženie, či ide naozaj o čistý ricínový olej, čo u toho nášho môžeme potvrdiť.  Ricínový olej, ktorý obsahuje aj iné oleje či prísady by mohol spôsobiť podráždenie a nemusel by priniesť požadovaný výsledok.

 

Deň pred prvým ošetrením rias naneste malé množstvo oleja na časť malú časť pokožky mimo očí.  Pokiaľ nedôjde k podráždeniu pokožky, mal by byť pre vás produkt bezpečný na použitie na riasy.

 

 

 

 

Najlepší čas ošetrenia ricínovým olejom je večer pred spaním:

 

• uistite sa, že sú vaše riasy či obočie čisté bez akéhokoľvek makeupu

• malé množstvo oleja nanesiete na vatovú tyčinku či čistú kefku od riasenky

 olej aplikujte na končeky rias a jemne prečešte do dĺžok, prípadne na hornú časť línie

• dávajte veľký pozor, aby sa olej nedostal do oka (mohol by byť pre oko dráždivý, pokiaľ by sa do očí dostal, vypláchnite ho vodou)

• ráno olej odporúčame opláchnuť vodou prípadne použite aj Odličovacie sérum s tampónom

 

 

 

 

Štruktúra oleja

Nezľaknite sa, Ricínový olej je hustej konzistencie a je to takto v poriadku.  Je číry a vonia neutrálne.  Pokiaľ by ste olej chceli použiť aj pre vlasové zábaly a zle by sa vám pracovalo s jeho hustotou, môžete ho zriediť napríklad s olejom arganovým či jojobovým.

 

 

 

Záver

Ricínový olej je považovaný za bezpečný, avšak niektorí, tak ako to býva aj pri iných produktoch, môžu naň mať alergickú reakciu.  A pretože ho budete chcieť nanášať do oblastí očí, ktoré sú veľmi citlivé, odporúčame najskôr olej vyskúšať na malej ploche tela a počkať 24 hodín, či dôjde k nejakej reakcii.  Ak nie, môžete začať s použitím na riasy.

 

Zatiaľ čo mnoho kozmetických produktov sľubuje rast rias za vysokú cenu, pri Ricínovom oleji je skvelé, že je cenovo dostupný (u nás 100 ml za 6,91 €) a tiež úplne prírodnou voľbou.  Je tiež ľahko použiteľný a všeobecne bezpečný.  S trochou trpezlivosti a dôslednosti si môžete vďaka nemu užívať dlhšie a krajšie riasy!

 

 

 

 

Ricínový olej >>> https://www.renovality.sk/kozmeticke-oleje/ricinovy-olej-za-studena-lisovany-100ml-s-pumpickou/