Prečo vymeniť klasický parfum za olejový

Zanechávať za sebou jemný vánok zvodnej vône chce naozaj každý. Na parfumy opantávajúce zmysly preto nedáme dopustiť. Šteklia nosy okolia a vrývajú sa do pamäti tých, ktorým dovolíme cítiť ich skutočne zblízka. Zrieknuť sa svojho obľúbeného je ťažké. Bolo by to však také zložité aj v prípade, keby sme vedeli o prírodnej alternatíve šetrnejšej nielen k životnému prostrediu či peňaženke, ale aj k nášmu zdraviu?

 

Na trhu parfumov a toaletných vôd sa pretekajú nespočetné množstvá vôní i značiek. Avšak, viaceré pri súťaži o zákazníka dbajú viac na kvantitu než na kvalitu svojich produktov. Nehovoriac o tom, že nevhodné zloženie obsahu mnohých vyzdobených flakónov by si zaslúžilo diskvalifikáciu alebo aspoň žltú kartu s nápisom „voňavé, no škodlivé“.

 

Do hry o arómy sa našťastie zapojil aj tím prírodných olejových parfumov. Zložením s organickými extraktmi si poslednú sezónu získava čoraz viac priaznivcov na kozmetických tribúnach. Prečo sa mu oplatí fandiť?

 

 

1. Má prírodné zloženie

Na rozdiel od iných voňaviek, olejové parfumy neobsahujú syntetické látky, toxické arómy, parabény, ftaláty ani iné prídavné zložky. Naturálne ingrediencie sú starostlivo vyberané a kombinujú za studena lisované oleje zo semien, listov i korienkov rastlín, stromov či sviežeho ovocia.

 

Odradiť sa nenechajte ani strachom z mastnej pleti. Po aplikácii sa zmes parfumu totiž rýchlo vstrebáva a na koži nezanecháva lesklý film či fľaky. Práve naopak. Svojim zložením z rastlinných olejov pleti okrem vône prospeje aj hydratáciou.

 

Vďaka využívaniu organických extraktov a esencií priamo z lona prírody sú olejové parfumy vhodné aj pre citlivú pokožku. Neobsahujú chemické látky a nevyvolávajú agresívne reakcie kože či dýchacích ciest. Napriek tomu sa alergikom na citrusové plody či iné prírodné zložky odporúča vyskúšať ich pred použitím na malej ploche pokožky.

 



2. Fľaštička olejového parfumu vydrží dlhšie

Navrch má olejový parfum pred tým klasickým aj v rámci trvácnosti. Tým, že je vôňa v olejoch koncentrovanejšia, sa jej, na rozdiel od niekoľkých strekov voňavky, aplikuje na telo len pár kvapiek. Olejový parfum je úspornejší nielen z hľadiska použitého množstva, ale aj celkovej životnosti.

 

Na ochranu rastlinných olejov obsiahnutých vo svojich produktoch využíva česká rodinná značka Renovality fialové sklo. Ich výrobky sú tak uchovávané vo fľaštičkách, ktoré fungujú ako prirodzený filter svetla, ktoré by inak urýchlilo proces molekulárneho rozpadu. Obsah parfumov i iných olejov si tak vďaka fialovému sklu udržuje účinky a prvotriednu kvalitu po oveľa dlhšiu dobu.

 

 

3. Je bez alkoholu

Olejový parfum, namiesto približných 70-80 % obsiahnutých v tom klasickom, neobsahuje žiadny alkohol. Áno, presne tak. Viac než 4/5 vašej obľúbenej vône tvorí práve on. Vďačíme mu za voňavé oblečenie i vlasy, na ktoré sa olejový parfum nenanáša. Avšak, alkohol môže za rýchle vyprchanie a vysokú horľavosť tekutiny, za narúšanie prirodzenej tvorby kožného mazu, za nadmerné vysúšanie pokožky, za červené škvrny či podráždenie pleti.

 

Parfumy na báze oleja alkohol ako nosný prvok nepotrebujú. Prírodné éterické zložky sa totiž v základných rastlinných olejoch dobre rozpúšťajú aj uchovávajú. Ich vôňa je preto naturálnejšia a výraznejšia.

 

 

4. Vôňa vyprchá pomalšie

Ďalšou výhodou je pozvoľné uvoľňovanie, ktoré trvá hodiny. Klasické parfumy s rozprašovačom tekutinu síce rovnomerne rozptýlia, aróma však zvykne vyprchať pomerne rýchlo, najmä čo sa tej ovocnej týka.

 

Fľaštičky s olejovými parfumami zvyknú namiesto spreja obsahovať roll-on dávkovač. Nanášať by ste ho mali na pulzové body a teplejšie miesta na pokožke ako sú zápästia, predlaktia či miesta pod ušami. A keďže zmyselná vôňa sviežeho dámskeho olejového parfumu s citrusovými a kvetinovými tónmi nevyprchá ako tá na báze alkoholu, budete si ju môcť užívať počas celého dňa.

 

 

obrazok_balenie_renovality

Malá gulička je šikovným pomocníkom pri aplikácii a uvoľňuje iba potrebné množstvo parfumu.

https://www.renovality.sk/renovality-man-oil-perfume/

 

 

5. Je praktickejší

Jednoduchú aplikáciu a spratné balenie, ktoré sa zmestí úplne všade ocenia nielen ženy, ale aj muži. Malá fľaštička s obsahom 20 ml sa dá schovať v dlani a pritom bohato vystačí na niekoľko mesiacov. Olejový parfum pre mužov s jemnou, no hlbokou drevitou vôňou tak džentlmeni môžu mať po ruke skutočne kdekoľvek. Stačí si ho hodiť do vrecka. A to ani nehovoriac o dámskych taškách či dokonca listových kabelkách, v ktorých praktické olejové parfumy zaberú minimum miesta.