Renovality produkty a tehotenstvo/kojenie

Chodia nám otázky, či ten a lebo tamten produkt je/nie je vhodný v tehotenstve/pri kojení a prečo.  Pokiaľ produkt vhodný nie je, je táto informácia v popise uvedená.  Poďme si to ale zhrnúť v nasledujúcom článku.

 

 

 

Neodporúčajú sa:

Esenciálne oleje alebo oleje s ich obsahom

 

Prečo?  Niektoré éterické oleje môžu napríklad vyvolať menštruáciu, podporovať činnosť maternice, tým zvyšovať frekvenciu kontrakcií, čo môže viesť k predčasnému pôrodu, a tak ďalej.

 

Levanduľa sa napríklad neodporúča z toho dôvodu, že u osôb s nízkym tlakom, môže tlak ešte viac znižovať.  Je to ale všetko veľmi individuálna záležitosť.  Záleží aj na tom, v akom ste trimestri, aký je váš celkový stav, a tak prosíme, poraďte sa o používaní s Vašim lekárom, ktorý práve Váš zdravotný stav pozná.

 

 

 

 Z našich produktov sa jedná o:

 

• Ružový telový olej

• Levanduľový telový olej

• Gerániový esenciálny olej

• CelluO olej

• Škoricový olej

• Renohair olej

 

 

Mrkvový olej

Ten sa neodporúča z toho dôvodu, že má vysoký obsah alergénov.  Citlivejší jedinci, aj mimo tehotenstva, by si mali urobiť test na malej ploche tela, či produkt môžu bez problémov používať, prípadne si ho zriediť v pomere 10 kvapiek Mrkvového oleja a 1 polievková lyžica nosného oleja, ktorým môže byť olej z pšeničných klíčkov alebo napríklad  olej jojobový.

 

 

Pleťový olej s retinolom

Retinol je čistý vitamín A. Nadmerné množstvo vitamínu A v tehotenstve môže nenarodený plod poškodiť - vrodené vady, toxické poškodenie pečene.  Retinol má skvelé účinky na pleť, ale v tehotenstve a pri kojení od neho dajte ruky preč.

 

 

Zelený čaj

Výživový doplnok, Zelený čaj, obsahuje prirodzene sa vyskytujúce teín.  Lekári všeobecne neodporúčajú v tehotenstve pitie nápojov s vysokým obsahom kofeínu, pretože kofeín má vysoko stimulačné účinky.  Konzumácia kofeínu počas tehotenstva môže mať vplyv na pôrodnú hmotnosť plodu a to preto, že kofeín je v organizme rýchlo absorbovaný a navyše voľne prechádza placentou.

 

 

Silikónové masážne banky

Tehotná žena by sa s masážami, ako takými, mala zveriť špecialistovi, ktorý má s masážami tehotných skúsenosti a mala by ich navštevovať so súhlasom lekára.  Masér používa iné, jemnejšie hmaty, čo prípad týchto baniek nie je.

 

 

 Produkty, na ktoré sa často pýtate.  Áno, tieto môžete:

 

• Horčíkový olej

• Hyalurónové sérum

 

 

Čo si počas tehotenstva zaobstarať?

 

 Na tehotenské bruško, ako prevenciu proti vzniku strií, odporúčame Marulový olej.  Pokožka je v tehotenstve napínaná a tým môže dochádzať k jej praskaniu, preto ju treba pravidelne hydratovať a vyživovať.  Používajte pravidelne Marulový olej – jemne a dôkladne ho vmasírujte na navlhčenú pokožku.

 

 

Ak chcete poradiť aj so starostlivosťou o pleť, neváhajte sa nám ozvať.  Pokiaľ sa rozhodnete využiť naše poradenstvo, napíšte nám, prosím, aj priamo váš typ pleti a skúste nám ju čo najdetailnejšie popísať.  Pokojne môžete poslať aj fotku.

 

 

Budeme sa tešiť.

 

 

Prajeme pevné zdravie a krásne dni!

 

 

Vaše Renovality ♥