Sérum vs. olej, a ako do toho všetkého zaradiť Retinol

Sérum vs. olej

 

Pretože sa nám v našej ponuke hromadí čoraz viac produktov s názvom "sérum" a s tým aj veľa otázok, ste pravdepodobne zmätení, ako a čo používať alebo ako daný produkt vlastne funguje, rozhodli sme sa vám tieto informácie zhrnúť práve v nasledujúcom článku.

 

Rozdiel medzi sérom a olejom:

 

OLEJ = obsahuje v drvivej väčšine jednu jedinú zložku a to tú, podľa ktorej nesie názov daný olej.  Ak vidíte v zložení ešte ďalšie látky, ide napríklad o alergény, ktoré daná ingrediencie prirodzene obsahuje.

 

SÉRUM = skladá sa z dvoch a viacerých zložiek.

 

Séra máme aktuálne celkom 3, ak nepočítam Odličovacie sérum, u ktorého je vám už podľa názvu asi jasné, na čo slúži a na čo sa používa.

 

Aké séra ponúkame:

 

1 / Hyalurónové sérum

Má gélovitú konzistenciu, a ako jediný z týchto troch funguje ako podklad pod oleje.  Ako už všetci vieme, oleje sa musia nanášať na navlhčenú pleť alebo ešte lepšie v kombinácii s Hyaluronovým sérom, ktoré plní úlohu zvlhčenia.  Vďaka kyseline hyalurónovej získate potrebnú hydratáciu.

Postupujete tak, že pleť dôkladne vyčistíte, aplikujete hyaluronové sérum a ešte než sa sérum úplne vstrebe (kým je pleť vlhká), vmasírujete olej podľa typu pleti.



2 / Acai sérum

Konzistencia je olejová!  Takže nefunguje rovnako ako hyalurónové sérum.  Naopak sa môžu tieto dva produkty používať zase spoločne.  Acai sérum obsahuje 80% squalanu a 20% acai.  A pretože obsahuje squalan, je super hlavne pre dennú starostlivosť, pretože sa rýchlo vstrebáva a skvele funguje, aj ako podklad pod make-up.  Ak vám vyhovuje večer, používajte ho večer.  Denné použitie nie je podmienkou.  Každá pleť je jedinečná a každý by mal konať hlavne podľa vlastného pocitu.

 

3 / Pleťové sérum 3 ročné doby

Opäť sa jedná o olej.  Obsahuje konkrétne olej Šípkový, Jojobový, Hroznový, Rakytníkový a taktiež Tocopherol, čo je vitamín E. Keďže sa jedná o olejovú konzistenciu, môžete ho nanášať spolu s Hyalurónovým sérom miesto produktu, ktorý nesie názov olej.  3RD je pomenované ako sérum práve z dôvodu obsahu niekoľkých olejov dohromady.

 

Ako je to s retinolom?

Samostatný odsek by som rada venovala produktu s obsahom retinolu, ktorý nesie názov olej aj cez to, že obsahuje viac ako jednu ingredienciu.  Pomenovanie "olej" je zámerne a to preto, že retinol môže mať hneď niekoľko foriem a my sme chceli zdôrazniť to, že ten náš je olejový.

 

Čo je vlastne retinol?

Retinol je čistý vitamín A. Hneď prvá veta napovedá, že nie je vhodné ho používať v tehotenstve.  Nadbytok vitamínu A totiž nepriaznivo pôsobí na plod a môže spôsobiť najrôznejšie problémy.  To som ale trochu odbočila.

Kyselina retinová pôsobí na zvýšenie bunkového obratu, tvorbu kolagénu, zlepšenie sfarbenia, hydratáciu pokožky, zníženie produkcie mazu, tým znižuje vznik akné.  Retinol je vhodný na každý typ pleti.



Na čo pomáha?

 

* čistiť / zmenšovať póry

* akné a jazvičky po akné

* známky stárnutia / vrásky

* pigmentácia

* hydratácia a redukcia mastnoty

 

Ako ho zaradiť do svojej rutiny?

Ako som už písala, retinol môže mať veľa foriem a každá sa používa trochu odlišne.  Konkrétne náš je olejový a odporúčame postupovať následovne:

Pleť najskôr dôkladne vyčistíte, nanesiete hyaluronové sérum, a než sa vstrebe do pleti, aplikujete Retinol.  Ak nepoužívate viac aktívnych zložiek, tak môžete skúsiť variantu i Retinol a až potom sérum.

 

Odporúčania

Začali sme s tou najnižšou formou a to 0,1%, pretože to nie je žiadna sranda a už pri tomto percente sú aj podľa štúdie viditeľné výsledky.  Pokiaľ s retinolom nemáte skúsenosti, začnite s aplikáciou dvakrát do týždňa a postupne potom navyšujte.  Napríklad po dvoch týždňoch aplikujte trikrát, atď.  Najlepšie je dať na vlastný pocit.

 

Spolu s retinolom odporúčam, hlavne v lete, používať SPF s faktorom 50 a to preto, že spolu s retinolom je pleť na slniečko citlivejšia.

 

Záverom ...


 ... dúfam, že vďaka tomuto článku je vám jasnejšie, ako daný produkt funguje a ako ho zaradiť do vašej starostlivosti.  Ak by ste mali ešte nejaké otázky, pokojne aj mimo danú tému, neváhajte sa nám ozvať.  :-)

 

 

 

Majte krásne dni!

Renovality ♥