Starostlivosť o pleť na jeseň a produkty, ktoré by ste mali rozhodne skúsiť

Jeseň, s jeho krásnym farebným lístím, je super obdobie pre zmenu - a to zahŕňa aj našu rutinu starostlivosti o pleť. Prechod z teplých, slnečných mesiacov do chladnejších mesiacov môže mať na našu pokožku významný vplyv. Je teda dôležité, ako sa na tieto zmeny pripraviť a ako sa na jeseň účinne starať o našu pleť.
 
Prechod na jeseň môže byť tiež skvelý čas na zaradenie nových produktov do našej rutiny. Môžeme experimentovať s rôznymi maskami, sérmi alebo olejmi, ktoré nám pomôžu dosiahnuť hĺbkovo hydratovanú, rozžiarenú a zdravú pleť.
 
 
Hydratácia
 
Dôležitým bodom jesennej starostlivosti o pleť je hydratácia. Počas leta sme sa snažili bojovať primárne proti vplyvu slniečka, ale ako sa dni stávajú chladnejšími, naša pokožka sa môže stať suchou a dehydratovanou. Je dôležité zvyšovať množstvo hydratácie v našej rutine a hľadať produkty s vysokým obsahom hydratačných látok, ako je kyselina hyalurónová, ktorá dokáže zadržať až tisíckrát svoju hmotnosť vo vode!
 
Odporúčame:
 
 
 
 
 
 
Vitamíny
 
Ďalšou kľúčovou súčasťou jesennej starostlivosti o pleť sú vitamíny. Konkrétne vitamíny A, C a E sú nevyhnutné pre zdravú, rozžiarenú pleť. Vitamín A pomáha obnovovať a regenerovať pokožku, zatiaľ čo vitamín C je silný antioxidant, ktorý napomáha bojovať proti voľným radikálom a posilňuje produkciu kolagénu. Vitamín E je skvelý na hydratáciu a má aj antioxidačné vlastnosti. Môžeme hľadať produkty, ktoré tieto vitamíny obsahujú, ale tiež ich zaradiť do nášho jedálnička napríklad prostredníctvom ovocia a zeleniny.
 
 
Odporúčame:
 
 
 
 
 
Višňový olej má vynikajúce hydratačné a regeneračné vlastnosti, takže je skvelý pre suchú a citlivú pleť. Vďaka svojim antioxidantom pomáha bojovať proti predčasnému starnutiu. Môže byť tiež použitý na mastnú a problematickú pleť, pretože neupcháva póry a môže pomôcť regulovať produkciu kožného mazu.
 
 
 
Slivkový olej je bohatý na vitamíny A, C a E a obsahuje aj esenciálne mastné kyseliny, ktoré môžu pomôcť vyživiť a hydratovať pleť. Je obzvlášť účinný pre suchú a citlivú pleť, pretože môže pomôcť upokojiť podráždenie a zároveň poskytnúť hĺbkovú hydratáciu. Pre mastnú a aknóznu pleť môže slivkový olej pomôcť regulovať produkciu sébum a predchádzať upchatiu pórov. Zrelá pleť môže tiež profitovať z antioxidantov v slivkovom oleji, ktoré môžu pomôcť bojovať proti predčasnému starnutiu.
 
 
 
Šípkový olej je obzvlášť účinný pre suchú, citlivú a zrelú pleť. Je bohatý na vitamíny A, C a E a esenciálne mastné kyseliny, ktoré pomáhajú hydratovať a vyživovať pleť. Šípkový olej je známy svojimi hojivými vlastnosťami, takže môže byť užitočný pre pleť s jazvami alebo hyperpigmentáciou.
 
 
 
Moringový olej je obzvlášť prospešný pre suchú a citlivú pleť vďaka svojim silným hydratačným a upokojujúcim vlastnostiam. Moringový olej je taktiež schopný podporovať celkovú regeneráciu pleti a môže byť užitočný pre pleť s jazvami alebo hyperpigmentáciou.
 
 
 
Makový olej je obzvlášť prospešný pre suchú a citlivú pleť. Tento olej je bohatý na mastné kyseliny, ktoré pomáhajú hydratovať a vyživovať pleť, a taktiež obsahuje vitamíny A a E, ktoré môžu pomôcť bojovať proti predčasnému starnutiu. Makový olej je známy svojimi hojivými vlastnosťami a môže byť užitočný pre pleť s jazvami alebo hyperpigmentáciou.
 
 
 
Hroznový olej je obzvlášť vhodný pre mastnú a aknóznu pleť, pretože je ľahký, rýchlo sa vstrebáva a neupcháva póry. Má tiež silné antioxidačné vlastnosti, takže môže pomôcť bojovať proti predčasnému starnutiu. Hroznový olej je tiež bohatý na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, ktoré môžu pomôcť hydratovať pleť a zlepšiť jej celkový vzhľad.
 
 
 
Olej z granátového jablka je obzvlášť prospešný pre suchú a zrelú pleť. Je bohatý na antioxidanty a esenciálne mastné kyseliny, ktoré môžu pomôcť hydratovať pleť a bojovať proti predčasnému starnutiu. Tento olej je tiež známy svojimi protizápalovými vlastnosťami, takže môže byť užitočný pre citlivú pleť alebo pleť s problémami, ako je akné alebo ekzém.
 
 
 
Rakytníkový olej je bohatý na vitamíny a antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti predčasnému starnutiu. Rakytníkový olej tiež obsahuje esenciálne mastné kyseliny, ktoré môžu pomôcť hydratovať a vyživovať pleť. Pre mastnú a problematickú pleť môže rakytníkový olej pomôcť regulovať produkciu kožného oleja a znížiť výskyt akné.
 
IMG-2684
 
 
 
Jeseň, zima a jar. Pleťové olejové sérum na ochranu pleti, vystavené veľkej záťaži (vietor, chlad, mechanické podráždenie). Šípkový olej a olej zo semien rakytníka sú okrem nenasýtených kyselín, ktoré pleť vyživia, bohaté na karotenoidy a Tocopherol. Tie účinne urýchľujú regeneráciu pleti a pomáhajú ju udržať v dobrej kondícii.
 
 
SPF
 
Aj keď sa jeseň môže zdať ako ideálny čas na zabudnutie na slnečný krém, pravdou je, že by sme mali používať SPF po celý rok. Aj keď slnko nie je tak silné ako v lete, stále vysiela škodlivé UVA a UVB lúče, ktoré môžu spôsobiť predčasné starnutie a poškodenie pleti. Nezabudnite teda na dennú aplikáciu SPF krému ideálne s faktorom 30.
 
 
Starostlivosť o pery
 
Na jeseň av zime sa nám väčšinou vysušujú aj pery, na čo sme tiež mysleli a zaradili do našej ponuky olej na pery Renolips. Ide o unikátnu zmes vyživujúcich a hydratujúcich olejov, konkrétne baobabový, hroznový a malinový. Ďalej jojobový olej vytvorí na perách dokonalý ochranný film. Renolips obsahuje tiež unikátne výťažky z granátového jablka a semien senovky gréckej, ktoré pery dokonale hydratujú a spevnia ich kontúry. Klinickými štúdiami je preukázané zväčšenie a spevnenie pier.
 
 
55A27D50-D12D-463C-93D6-D331C6E967A1
 
 

Myslite na to ako na príbeh vašej pleti - každé ročné obdobie je nová kapitola, která vyžaduje iný prístup a rôzne nástroje. Cesta zdravej a rozžiarenej pleti je dlhodobý proces, ktorý se neustále mení a vyvíja. Prispôsobte se teda jesennému obdobiu a nechajte svoju pleť žiariť svoju prirodzenú krásu.

 

Krásne jesenné obdobie praje Renovality ♥