Starostlivosť o pokožku v lete

 Aké produkty si zaobstarať na letné dni?

 

Blíži sa leto a s tým určite aj otázka, ako sa o svoju pleť či pokožku tela starať v horúcom počasí.  Teploty stúpajú, slniečko svieti, návštevy bazénov, dovolenky pri mori spôsobujú, že sa naša pleť zase trochu zmení, takže pochopiteľne, aj jej potreby.  Váhate, aké z našich produktov vybrať práve pre letné obdobie?  Poďme si dať pár tipov, ktoré by mohli váš výber uľahčiť.

 

Nepodceňujte pitný režim

 

Niekomu to už možno znie trochu ako klišé, ktoré počujeme všade a neustále, ale nie je sa čomu diviť, pitný režim je pre naše telo naozaj zásadný.  Koľko litrov vody denne vypijete?  Odpovedzte si sami a porovnajte si to s tým, koľko by vaše telo malo reálne prijať.

Všeobecne sa odporúča vypiť asi 2-3 l čistej vody denne, presnejšie je to 300-400 ml na 10 kg telesnej hmotnosti.  Keď dám príklad, človek s hmotnosťou 70 kg by mal vypiť 2,8 litrov čistej, naozaj čistej vody denne.  Nebavíme sa o sladených nápojoch.  Ako sme k tomu došli?

 

70 kg / 10kg = 7 vynásobíme 400 ml = 2800 ml a prevedieme na litre = 2,8 l

 

70% nášho tela je tvorené z vody a tá má za úlohu prenášať živiny z prijatej potravy na správne miesta.  Pokiaľ má telo nedostatočný prísun tekutín, vezme si ju inde, z vnútorných orgánov alebo tiež z kože.

 

Máte s pitným režimom dlhodobý problém?  Kúpte si nejakú peknú fľašu či väčší barel a ten majte neustále pri sebe.  Zakaždým, čo oň zavadíte pohľadom, sa napite.  Pite aj bez pocitu smädu.  Akonáhle je fľaša alebo barel prázdny, okamžite si dopustite vodu.

 

Hydratácia vonkajšou formou


Hydratáciu prostredníctvom pitného režimu by sme mali, ale aké produkty vybrať pre hydratáciu pleti z vonku?  Jedná sa samozrejme o veľmi individuálnu záležitosť, takže v prípade potreby nám neváhajte napísať a radi podľa popisu vašej pleti odporučíme konkrétne produkty.  Pravdepodobne ale bude väčšina z vás vyhľadávať na pleť skôr "ľahší" a "suchý" olej.  A pozor!  Nezabúdajte na krk a dekolt!

 

Hyalurónové sérum je základ celoročne, ktorý zaistí hydratáciu a krásne sa vstrebáva.  Jedná sa o podklad pod oleje, čo je informácia, ktorú už iste väčšina z vás pozná.  Ideme teda rovno ďalej.

 

Acai sérum je veľký obľúbenec na leto, práve vďaka jeho "ľahkosti".  Zanecháva pleť krásne sviežu a hydratovanú.  Nanášate na hyalurónové sérum, pretože sa jedná o olej.  Odporučili by sme ho skôr pre suchšiu pleť s vráskami, ale má skvelé ohlasy aj na pleť aknetickú.

 

Squalan, suchý olej, ktorý odporúčame hlavne pre dennú starostlivosť a je vhodný aj ako podklad pod makeup.  Je vysoko zvláčňujúci, zvlhčujúci a je super práve pre regeneráciu pokožky vysušenej slnkom.  Squalan by sme odporučili pre typ pleti zmiešaná / mastná.

 

Hydro renobooster, naša novinka, ktorá má naozaj bohaté zloženie (Hroznový olej, Squalan, Baobabový olej, Uhorkový olej, Malinový olej, Opuncia, ale aj výťažok zo slanomilné riasy Salicorna, ktorá okamžite a dlhodobo zlepší hydratáciu pleti).  Vstrebáva sa naozaj rýchlo, takže na leto pecka.  Odporúčame skôr pre dennú starostlivosť, je vhodné pre všetky typy pleti a môžete naň nanášať makeup.

 

Hroznový olej, ďalší suchý olej, ktorý odporúčame pre mastnú a aknetickou pleť.  Pre mastný typ pleti sú vhodné oleje s vysokým obsahom kyseliny linolovej, ktorú má práve Hroznový olej požehnane.

 

Uhorkový olej, ľahší, hydratačný olej, ktorý je vhodný pre zmiešanú pleť.  Udržuje v dobrom stave pleť so sklonom k ​​tvorbe vrások a s prejavmi akné.  Pleť krásne hydratuje a dodáva pocit sviežosti.


Slivkový olej je trochu hutnejší, ako oleje spomínané vyššie, preto si svoje miesto nájde u mnohých z vás skôr vo večernej rutine.  Hydratačné účinky sú samozrejmosťou, ale ak si potrpíte aj na vôňu, bežte do neho!  Za zmienku stojí tiež vysoký obsah vitamínu C. Slivkový olej by sme podľa skúseností odporučila na pleť zmiešanú.

 

Višňový a Čerešňový olej sú si veľmi podobné ako vôňou, tak účinkami.  Opäť by som vďaka konzistencii odporučila ich zaradiť skôr do večernej starostlivosti.  Táto dvojka je super pre suchú pleť a vďaka obsahu vitamínu A aj na pleť aknóznu.

 

Mrkva, malina, marhuľa

Kombo, ktoré si zaslúži samostatný nadpis, pretože toto by mal mať v lete doma každý z nás.  Tu už sa nebavíme len o pleti, ale aj pokožke celého tela.

 

Mrkvovým olejom sa namažte hneď ráno pred pohybom na slniečku.  Dodáva pokožke tmavší nádych a predlžuje výdrž opálenia.  Priaznivo regeneruje pokožku a udržuje ju v dobrom stave.

Malinový olej absorbuje časť UVA a UVB žiarenia, ale oleje nezaručujú v žiadnom prípade ochranu pred slniečkom!  Odporúčame používať produkt s ochranným faktorom a Malinový olej ako doplnok pri opaľovaní.  Olej obsahuje vysoký podiel vitamínu E, ktorý priaznivo pôsobí na celkovú vitalitu pokožky.  Účinne regeneruje a hydratuje a je vhodný aj pre citlivú a červenkastú pokožku.

Marhuľový olej je večer po opaľovaní alebo pohybe na slniečku povinností!  Krásne pokožku vyživí a upokojí.  S dovolením si tu odložíme aj porovnávacie fotku po použití marhuľového oleja:

 

 

mceclip1-8 - marhula

Mezi těmito fotkami je jeden den!
Vyzkoušela jsem si to na vlastní kůži, protože i když se namažu, tak se mi na sluníčku fakt hezky spí. Nikde tak rychle neusnu." - Monča

 

 

 

Čistenie pleti, základný krok pre správnu starostlivosť

Ako už všetci vieme, dôležité je čistenie ráno aj večer.  Odporúčame siahnuť skôr po šetrnejších produktoch, ktoré nevysušujú.  V našej aktuálnej ponuke nájdete Odličovacie sérum, ktoré obsahuje iba dve zložky, a tým je jojobový olej a hemisqualan.  Odličovacie sérum aplikujete na navlhčenú pleť, premasírujete, tým rozpustíte nečistoty, a stiahnete tampónom.  Môžete opakovať.  Pleť úplne dočistíte Ružovou, Levanduľovú či Harmančekovou vodou.  Pleťové vody odporúčame mať neustále pri sebe a niekoľkokrát v priebehu dňa nastriekať na pleť a osviežiť sa.

 

IMG-0098

 

https://www.renovality.sk/pletove-vody/

 

 

Nemenej dôležitá je exfoliácia

Levanduľový pleťový peeling si doprajte raz do týždňa.  Ide síce o mechanický peeling, ale jojobový perly sú naozaj jemné a šetrne odstraňujú odumreté kožné bunky.  Aplikácia je teda veľmi príjemná a pleť je po peelingu krásne svieža a hydratovaná.

 

IMG-0164

https://www.renovality.sk/peelingy/jemny-levandulovy-pletovy-peeling-100gr/

 

 

 

Rovnako tak nezabúdajte na peelingy telové - máme buď Jazmínový telový peeling alebo Levanduľový telový peeling.  Sú úplne rovnaké, odlišujú sa len vôňou.  Pokožka je po použití hydratovaná, zamatovo hebká na pohľad i dotyk.  A nemusíte sa báť, opálenie vám peeling "neobrúsi", ide iba o mýtus, naopak pokožku krásne na opálenie pripraví.

 

Prečo je SPF tak dôležité

Nekašlite na to a chráňte svoju pokožku pred UV žiarením.  Používajte SPF celoročne, nech je počasie akékoľvek.  Cez mraky preniká až 80% slnečných lúčov.  SPF výrazne znižuje riziko spálenia pokožky, znižuje riziko rakoviny kože, ale tiež zabraňuje predčasnému stárnutiu pokožky.  Slnečné lúče spôsobujú úbytok kolagénu, takže sa oveľa rýchlejšie tvoria vrásky a línie.  SPF tiež pomáha udržiavať rovnomerný tón pleti.  V lete vyberajte určite vyššie faktory.  My na našom SPF intenzívne pracujeme a dúfame, že vám ho tiež čoskoro predstavíme!

 

V dnešnom článku sme rozpísali konkrétne odporúčania na produkty, ktoré by sa vám mohli hodiť v lete.  Nie je to však pravidlom, niekomu môžu vyhovovať aj iné produkty, ktoré sme v článku nespomenuli, takže sa nám pokojne môžete ozvať a my vám radi poradíme.  Z dnešného článku si teda môžete odniesť to, že hydratácia je zásadná z vonku tak aj z vnútra, nemalo by sa zabúdať tiež na čistenie a exfoliáciu a v neposlednom rade nanášajte pravidelne ochranný faktor.

 

Užite si leto!

 

 

Vaše Renovality ♥