Starostlivosť o vlasy v lete

Slnko ich vysušuje, vietor a prach zaťažuje masťou a nečistotami, slaná a chlórova voda ich ničí a UV žiarenie poškodzuje. Aby neboli vlasy po lete vysušené, slabé, bez lesku a lámavé je dôležité sa o nich starať a chrániť ich.

 

HYDRATÁCIA - vlas sa skladá zhruba z 15% vody, ktorá sa v lete pod slnečným žiarením vyparuje. Je teda dôležité vlasy dostatočne hydratovať. Klasický šampón a maska vám v letných mesiacoch nemusí stačiť. Existuje množstvo produktov s označením „SUN“,  ktoré vám zabezpečia potrebnú ochranu. Ideálne sú rôzne vlasové spreje, ktoré môžete používať aj denne.

 

ZLOŽENIE – vyhnite sa silikónom, niklu alebo ropným olejom. Pri dlhodobom používaní môžu vlasy obaliť tenkou nepreniknuteľnou vrstvou a tie následne nie sú schopné prijímať výživu, ktorú sa im pokúšate dodať. Môžu vlasy aj pokožku hlavy viac poškodiť.

 

OLEJE – pomôžu vlasy hydratovať, dodajú im lesk, budú silnejšie a vyživené. Zábaly z olejčekov môžete praktikovať 1-2x v týždni, vždy pred umývaním vlasov. Oleje je nutné z vlasov zmyť pomocu šampónu, ktorý bežne používate. V opačnom prípade by vlasy pôsobili dojmom, že sú ťažké a mastné.

 

 

Vlasový zábal pomocou olejov:

 

IMG-3359

 

Na našom e-shope www.renovality.sk si môžete vybrať z množsva olejov, ktoré pomožu dodať vlasom to čo práve potrebujete:

 

HYDRATOVAŤ – Argánový olej, Moringa, Baobab, Squalan, Ricín, Marhuľa, Uhorka, Marula, Višňa, Jojoba, Slivka, Acai sérum

 

NA KUČIERKY – Marhuľa, Argán

 

NA MASTIACE SA VLASY – Renohair, Šalvia

 

ZNIČENÉ VLASY – Argán, Moringa, Baobab, Squalan, Hrozno, Ricín, Marhuľa, Vlašský olej, Uhorka, Šalvia, Marula, Višňa, Jojoba

 

LESK – Hrozno, Uhorka a Acai sérum

 

PODPORA RASTU VLASOV – Renohair olej, Renohair Maximal – doplnok stravy

 

 

VITAMÍNY - užívanie vitamínov – zinok, horčík, selén, vitamíny skupiny B a vitamín D sú dôležité pre zdravé vlasy a krásne vlasy, množstvo čerstvého ovocia a zeleniny. Tu odporúčam vyskúšať a obmieňať jednotlivé kúry s vitamínmi ako je Renohari Maximal a Vlasy, koža, nechty. Jedna kúra = vybrané celé balenie.

 

RENOHAIR MAXIMAL – vysoký obsah esenciálnych aminokyselín metionínu a cysteínu v jednej tablete. Tieto látky tvoria podstatnú súčasť bielkoviny keratínu, ktorý je základným stavebným kameňom vlasov a nechtov. Jedno balenie = 90tabliet – užíva sa jedna tableta denne, ideálne jedna ráno na lačno

 

VLASY, KOŽA, NECHTY – špeciálne navrhnutá formula, ktorá sa zameriava na krásu. Zinok prispieva k normálnej funkcii imunitného systému, podieľa sa na procese delenia buniek a spolu so selénom a biotínom udržuje zdravú pokožku hlavy, vlasov a nechtov.

 

 

 

IMG-6408-Facetune-16-06-2021-12-23-04 (1)

 

 

 

ZARAĎTE PEELING – špeciálne peelingy určené na vlasovú pokožku vám pomôžu odstrániť odumreté bunky, ktoré sa nachádzajú aj na povrchu pokožky hlavy a bránia tak prieniku účinných a výživných látok z vlasovej kozmetiky. Stačí používať 1x za týždeň.

 

 

ŠETRNÉ ČESANIE – v lete mávame častejšie vlasy zopnuté v cope, prípadne pevnom drdole. Po ich rozpustení síce dosiahnete dokonalého plážového looku ale vlasy v drdole alebo cope sú oveľa viac náchylnejšie na lámanie a sú oslabené. Dôležité je ich rozčesávanie. Začínajte od končekov a postupne smerujte ku korienkom. Pomocť by vám mohol vlasový krém.

 

 

Renovality