Uhorkový olej

Metóda získavania: lisovanie za studena

 

Olej z uhorkových semien je lisovaný za studena z umytých a osušených semien uhorky siatej (Cucumis sativus).  Po vylisovaní je starostlivo prefiltrovaný a potom je priezračný, jasne žltý a má jemnú arómu čerstvých uhoriek.

 

Olej zo semien uhorky siatej obsahuje 14-20% olejovej kyseliny a 60-68% kyseliny linolovej (nenasýtená omega 3 mastná kyselina), čo je skvelá kombinácia pre prípravky určené na hydratáciu kože a vlasov.  Vysoký obsah prírodných tokoferolov a fytosterolov ešte viac prehlbuje protektívne (ochranné) a vyživujúce vlastnosti vhodné pre starostlivosť o telo.

 

Olej z uhorkových semien obsahuje veľký podiel fytosterolov, čo ho predurčuje na použitie vo výrobkoch určených na starostlivosť o telo.  Štúdie ukazujú, že fytosteroly pomáhajú posilňovať lipidovú bariéru pokožky, obnovovať správnu rovnováhu vlhkosti pokožky, zvláčňujú jej vrchnú vrstvu a podporujú elasticitu kože.  Sú tiež známe tým, že vyživujú a stimulujú kožné bunky a prispievajú tak k ich regenerácii, ktorá vedie k podpore ich zdravia.

 

Olej z uhorkových semien obsahuje významný podiel kyseliny olejovej a linolovej, preto môže účinkovať pri ošetrovaní suchej kože, ekzémov, psoriázy, akné a kože spálenej slnkom.  Je dobrou voľbou pre zapracovanie do výrobkov, určených na revitalizáciu starnúcej kože.  Vysoký obsah tokoferolov a tokotrienolov ukazuje, že olej z uhorkových semien by mal byť účinný aj pri ochrane kožných buniek pred poškodením voľnými radikálmi.

 

Olej z uhorkových semien sa skvele hodí pre nasledujúce použitie v kozmetike:

 

Hydratácia

Prípravky pre opaľovanie a ošetrenie kože po opaľovaní

Produkty zamerané na stárnutie pokožky

Vlasová starostlivosť

Starostlivosť o pery

Starostlivosť o nechty

Masážne produkty

 

 

Uhorkový olej zakúpite tu: https://www.renovality.sk/kozmeticke-oleje/uhorkovy-olej-za-studena-lisovany-100-ml-s-pumpickou/

 

 

Ďakujeme za prečítanie!  Vytvoril pre Vás tento článok Petr z týmu Renovality :-)