Zelené smoothie pre zdravú pleť: 3 recepty plné antioxidantov

V dnešnej uponáhľanej dobe mnohí z nás hľadajú jednoduché a rýchle spôsoby, ako zlepšiť svoje zdravie a vzhľad. Jedným z najjednoduchších krokov na podporu zdravia pokožky a dodanie telu potrebných živín je zaradenie zelených smoothies do nášho jedálnička. Tieto nápoje sú plné antioxidantov, vitamínov a minerálov, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a podporujú mladistvý vzhľad pokožky. Tu je niekoľko receptov, ktoré vás osviežia a dodajú vašej pleti to najlepšie.



1. Smoothie pre rozjasnenie a hydratáciu

Suroviny:

1 šálka špenátu
1 malá uhorka
1 zrelý banán
1/2 šálky ananásu
1 šálka kokosovej vody
1 čajová lyžička chia semienok


Postup: 

Všetky ingrediencie vložte do mixéra a mixujte, kým nápoj nebude hladký a krémový. Na konci pridajte chia semienka a nechajte ich v smoothie niekoľko minút napučať, aby získali ďalšiu štruktúru a výživovú hodnotu.

 

 

mceclip0-38

 

2. Antioxidačné berry smoothie

Suroviny:

1 šálka baby špenátu
1/2 šálky mrazených čučoriedok
1/2 šálky mrazených malín
1 zrelý banán
1 šálka nesladeného mandľového mlieka
1 čajová lyžička bobúľ goji


Postup:
Vložte všetky prísady do mixéra a mixujte, kým nezískate hladký nápoj. Pre extra dávku antioxidantov posypte hotové smoothie bobuľami goji.



3. Energetické avokádové smoothie

Suroviny: 

Zloženie: 1 zrelé avokádo
1 šálka baby špenátu
1 zrelý banán
1 šálka kokosovej vody alebo čistej vody
1 polievková lyžica medu alebo javorového sirupu (voliteľné)


Postup:
Avokádo a banán ošúpeme a nakrájame na kúsky. Všetky prísady vložte do mixéra a rozmixujte do hladka. Ak chcete smoothie osladiť, pridajte med alebo javorový sirup.

 

mceclip0-37

 

 

Zelené smoothies sú nielen chutné, ale aj mimoriadne prospešné pre zdravie vašej pokožky. Antioxidanty obsiahnuté v zelených listoch, ovocí a superpotravinách pomáhajú chrániť pokožku pred predčasným starnutím a podporujú jej prirodzenú regeneráciu. Pravidelným pitím týchto nápojov môžete svojej pleti dodať potrebnú výživu a rozjasnenie. Nezabudnite tiež dostatočne piť, kvalitne spať a jesť vyváženú stravu, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky.



Vaše Renovality ♥