Prečo fialové sklo?

 

spektrumSlnko vyžaruje viditeľné a neviditeľné svetlo. Viditeľné spektrum sa stáva rozlišiteľné naším okom keď ho biele svetlo smeruje cez sklenenú hranu, zároveň ale svetlo obsahuje aj časť, ktorá je pre ľudské oko neviditeľná a leží v okruhu infračervených elektromagnetických vlnových dĺžok a UV-A.

Slnečné svetlo umožňuje rast všetkým rastlinám. Pokiaľ sú ale aj naďalej vystavované slnku po dosiahnutí dospelosti, vplyv svetla sa zmení a urýchluje sa proces molekulárneho rozpadu. Miron fialové sklo funguje ako prirodzený filter, ktorý prepúšťa len UVA, ktoré chráni a zlepšuje kvalitu prospešných látok.

V súčasnej dobe je k dispozícii veľa obalového materiálu, nasledujúci graf ale znázorňuje kvalitu práve fialového skla a do akej miery prepúšťa svetlo.

d-bild4-5

Miron Violet fľaštička odráža celé spektrum viditeľného svetla s výnimkou fialovej časti.

Súčasne umožňuje určitej časti, aby prepúšťala žiarenie v spektrálnej oblasti UV-A a infračervené svetlo. Táto unikátna kombinácia ponúka optimálnu ochranu proti stárnutiu, ktorá sa uvoľňuje viditeľným svetlom a tým predĺžuje životnosť a účinnosť produktov.

Za účelom odôvodnenia týchto výhod a tvrdenia spoločnosť Miron Violet Glass AG urobila sériu testov v spolupráci s vedeckými inštitáciami. Ďalšie potvrdenie funkčnosti pochádza z vedy biofotonika.

Aby bolo jednoduchšie dokázať kvalitu ochrany potravín fľaštičkami Miron Violet glass, mikrobiologický experiment bol urobený s paradajkami. Tento test spočíval v uložení cherry paradajok do obyčajnej fľaštičky a do Miron Violet glass na dobu 7mesiacov pri udržovaní izbovej teploty a na mieste kam dosiahlo slnečné svetlo. Fotografia nižšie je výsledkom 7 mesačného testu. Mikrobiologické zmeny na paradajkách uložené v obyčajnom skle sú značne viditeľné voľne okom kdežto paradajky uložené vo fľaštičke od Mironu nevykazujú žiadnu stratu farby či vysychania.

 

 tomatentest

 

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií o cookies tu.