Prečo fialové sklo?

 

spektrumSlnko vyžaruje viditeľné a neviditeľné svetlo. Viditeľné spektrum sa stáva rozlišiteľné naším okom keď ho biele svetlo smeruje cez sklenenú hranu, zároveň ale svetlo obsahuje aj časť, ktorá je pre ľudské oko neviditeľná a leží v okruhu infračervených elektromagnetických vlnových dĺžok a UV-A.

Slnečné svetlo umožňuje rast všetkým rastlinám. Pokiaľ sú ale aj naďalej vystavované slnku po dosiahnutí dospelosti, vplyv svetla sa zmení a urýchluje sa proces molekulárneho rozpadu. Miron fialové sklo funguje ako prirodzený filter, ktorý prepúšťa len UVA, ktoré chráni a zlepšuje kvalitu prospešných látok.

V súčasnej dobe je k dispozícii veľa obalového materiálu, nasledujúci graf ale znázorňuje kvalitu práve fialového skla a do akej miery prepúšťa svetlo.

d-bild4-5

Miron Violet fľaštička odráža celé spektrum viditeľného svetla s výnimkou fialovej časti.

Súčasne umožňuje určitej časti, aby prepúšťala žiarenie v spektrálnej oblasti UV-A a infračervené svetlo. Táto unikátna kombinácia ponúka optimálnu ochranu proti stárnutiu, ktorá sa uvoľňuje viditeľným svetlom a tým predĺžuje životnosť a účinnosť produktov.

Za účelom odôvodnenia týchto výhod a tvrdenia spoločnosť Miron Violet Glass AG urobila sériu testov v spolupráci s vedeckými inštitáciami. Ďalšie potvrdenie funkčnosti pochádza z vedy biofotonika.

Aby bolo jednoduchšie dokázať kvalitu ochrany potravín fľaštičkami Miron Violet glass, mikrobiologický experiment bol urobený s paradajkami. Tento test spočíval v uložení cherry paradajok do obyčajnej fľaštičky a do Miron Violet glass na dobu 7mesiacov pri udržovaní izbovej teploty a na mieste kam dosiahlo slnečné svetlo. Fotografia nižšie je výsledkom 7 mesačného testu. Mikrobiologické zmeny na paradajkách uložené v obyčajnom skle sú značne viditeľné voľne okom kdežto paradajky uložené vo fľaštičke od Mironu nevykazujú žiadnu stratu farby či vysychania.

 

 tomatentest