Ako podporiť výživu a hydratáciu pleti v zimnom obodbí

Zima je pre pleť náročnejšia, preto bežná starostlivosť nemusí byť dostačujúca. Rozdiel medzi teplotou vonku a suchým, teplým vzduchom vo vnútri pleť zbavuje prirodzenej vlhkosti a umožňuje jej nadmerný výpar. Čím je väčšia zima, tým je pleť suchšia.

 

 

Ochranná hydrolipická bariéra pleti sa skladá z vody (hydro) a tuku (lipos). Ak začne teplota klesať k jednociferným hodnotám mazové žľazy spomalia produkciu séba (mazu). Keď chýba tuková zložka na pleti, pleť sa rýchlejšie vysušuje. Maz totiž napomáha vytvárať bariéru, ktorá chráni pleť pred externými vplyvmi.

 

Aby bola pleť chránená, je potreba lipidy (tuky) aj vlhkosť dopĺnať externe, vhodne zvolenými produktmi. Udržia vlhkosť nielen v bunkách, ale aj na povrchu pokožky, ktorá tak zostane svieža a pružná. Sú vhodné produkty s výživnými zložkami, obsahujúce vitamín A, E a C (antioxidanty), ktoré zároveň chránia pleť pred voľnými radikálmi (smog, znečistené ovzdušie, UV žiarenie atď).

 

 

 

 

D40405BE-A293-4344-A632-01AA21F69451

 

 

 

VHODNÉ PRODUKTY PRE VÝŽIVU PLETI:

 

Naše tipy....

 

 

Mandľový olej – obsahuje vitamíny A, vzácne kyseliny, je bohatý na vitamín E, mastné kyseliny, minerály. Veľmi dobre sa vstrebáva do pokožky, je výborne znášaný každým typom pleti od suchej až po citlivú, a aj detskú. Vyživuje pleť, je vhodný aj na tmavé kruhy pod očami a zvláčňuj popraskané pery. Je taktiež vhodný na vlasové zábaly, ktorým dodá výživu, upokojuje pokožku hlavy a zabraňuje vypadávaniu vlasov.

 

Argánový olej – je známy aj pod názvom tekuté (rastlinné) zlato z Maroka. Obsahuje množstvo vitamínu E a esenciálne mastné kyseliny ako je kyselina olejová, linolová a palmitová. Ďalej je bohatý na y-tokoferol, čo je silný antioxidant, ktorá pochádza z rodiny tokoferolov. Výborne hydratuje, je vhodný aj na vlasový zábal. Redukuje vrásky, pomáha udržiavať svieži vzhľad a je nekomedogénny.

 

Moringový olej – tento olej je označovaný aj ako „darom z nebies“ a je považovaná za „elixír života“ Obsahuje množstvo vitamínu A, B, C, E, minerálov, aminokyselín, rastlinných látok... Obnovuje vitalitu a pevnosť pleti, nádherne rozžiari tvár, je osvedčeným prostriedkom proti vráskam, na akné a rôzne pigmentácie na tvári.

 

Višňový olej alebo Slivkový olej – oba majú vyýborné hydratačné účinky, udržujú pružnosť v pleti a regenerujú ju. Nádherne voňajú, do pleti sa ľahko vstrebávajú a zanechávajú ju krásne zamatovú.

 

Sérum tri ročné obdobia – je olejovej konzistencie a už názov naznačuje, že bude účinné hlavne v období na jar, v zime a na jeseň, kedy je pleť vystavená veľkej záťaži ako je chhlad, vietor, mechanického podráždenie, teplotné rozdiely atď. Sérum ukýrvy Šípkový olej, Rakytník, ktorý obsahuje až 180 bioaktívnych látok a karotenoidy, je silný antioxidant, Tocopherol – prírodný vitamín E.

 

 

Vyživujúci produkt si vyberajte hlavne podľa vašich preferencií a typu pleti.

 

 

 

IMG-2590

 

https://www.renovality.sk/kozmeticke-oleje/hyaluronove-serum-50-ml-s-davkovacom/

https://www.renovality.sk/kozmeticke-oleje/moringovy-olej-lisovany-za-studena-100-ml-s-pumpickou/

 

 

 

HYDRATÁCIA PLETI:

 

Hydratovať pleť vám pomôže kyselina hyalurónová, ktorá pôsobí vďaka svojim molekulám nielen na povrchu pleti, ale dostáva sa aj do jej hlbších vrstiev. Pomáha pleť udržiavať sviežu, hydratovanú a vypnutú aj v náročnom zimnom období. V kombinácii s hydratačnými a výživnými produktami je idálnou voľbou pre udržanie sviežej a zdravej pleti. Hydratácia je dôležitá ako pre pleť suchú, tak aj normálnu a jednoznačne aj mastnú.

 

Vybrať si môžete medzi klasickým Hyaluronovým sérum s obsahom 1% kysseliny hyalurónovej v čistote 99,9% alebo Hyaluronovým sérom obohateným okrem kyseliny hyalurónovej o vitamín C a B3 – niacinamid.

 

 

Oba produkty sú gelovej konzistencie, do pleti sa vklepávajú a sú perfektným podkladom pod akýkoľvek olejček, krém alebo rovno make up. Sú vhodné na všetky typy pleti.

 

https://www.renovality.sk/kozmeticke-oleje/hyaluronove-serum-50-ml-s-davkovacom/

https://www.renovality.sk/kozmeticke-oleje/hyaluronove-serum-s-vitaminom-c-a-b3-50ml/

 

 

ZAČERVENANIE:

 

Začervenalá pleť je v zimnom období dôsledkom prechádzania z vykúrených miestností do mrazivého počasia. V chlade sa podkožné cievky stiahnú a v teple naopak roztiahnú. Neustále striedanie teplôt môže spôsobiť popraskanie žiliek, čím dôjde k dlhodobejšiemu začervenaniu pokožky. Ak je vaša pleť citlivá na tieto prejavy, je vhodné zvoliť produkty proti popraskaným žilkám, ktoré majú vysoký podiel vitamínu C, napr. Šípkový olej, Rakytníkový olej...

 

 

 

PRAVIDELNÉ ČISTENIE PLETI:

 

Odličovať, alebo ak chcete pravidelne čistiť pleť ráno aj večer je alfou a omegou krásnej a zdravej pleti. Je to úplný základ, ktorý nepatrí k žiadnym kozmetickým rozmarom. Čistá pleť najlepšie vstrebáva všetky výživné látky, najmä v noci, kedy biorytmus pleti pracuje odlišne ako cez deň.

 

 

PERY:

 

Pokožka na perách je veľmi tenká, neobshuje mazové žľazy, ktoré by ich zvlhčovali a chránili rovnako ako pleť. Starostlivosť o ne je teda na mieste, v zimnom období obzvášť. Balzámom na pery im dodáte dostatočnú hydratáciu a predíte tak popraskaným a neraz aj boľavým perám.

 

NÁŠ TIP: Olejový balzám Renolips >>> https://www.renovality.sk/kozmeticke-oleje/renolips-olej-na-pery-10ml/

 

 

 

Krásnu pleť počas celej zimy praje 

 

RENOVALITY ♥