Bledá a unavená pleť? 5 tipov, ako jej navrátiť vitalitu

 

Hovorí sa, že príbehy ľudí sú vpísané do ich tváre. Ak by sa jednalo len o romány so šťastným koncom, tak by bolo všetko v poriadku. Ani jedna z nás však netúži, aby ostatní čítali drámu s názvom Prebdené noci, baladu Nedostatočný pitný režim či žalospev Prestať fajčiť nedokážem. Vrátiť sa do minulosti a prepísať ich dej nikto nedokáže. Máme však 7 stručných kapitol, ktoré vám v budúcnosti pomôžu pri tvorbe osnovy a obalu vdýchnu nový život.

 

1. Dôkladné odlíčenie

Hneď v úvode sa treba vyvarovať najväčšej kozmetickej chybe, a tou je nedostatočné odlíčenie pleti. Aj keď nepatríte medzi ženy, ktoré preferujú nočné romániky s make-upom a tvár si pred spaním opláchnete, voda nestačí. Na odstránenie všetkých nečistôt je najlepší účinný, no šetrný odličovač. Nemal by obsahovať alkohol ani žiadne látky dráždiace pleť a oči, ktoré potom pôsobia vyčerpaným dojmom.

 

V prírodnom odličovacom sére s rozprašovačom škodlivé zložky, parabény, konzervanty a minerálne oleje nie sú. Je totiž zložené zo 100 % naturálnych ingrediencií rastlinného pôvodu, ktoré ho robia vhodným pre všetky typy pleti. Zastúpenie v ňom má jojobový olej a Hemisqualan, vďaka ktorým pleť nielen čistí, ale aj prebúdza k vitalite.

 

Olej stačí nastriekať praktickým rozprašovačom na tvár, krk a dekolt. Krúživými pohybmi s jemným vatovým tampónikom zľahka odstráňte všetok make-up a nečistoty. Následne odporúčame pleť zotrieť čistou bavlnenou hubkou namočenou v teplej vode. Tvár tak nie je nutné oplachovať.

 

Doplňte si svoj denný rituál krásy, ktorý vašu pleť nielen čistí, ale aj osviežuje a revitalizuje. Naša jemná čistiaca pena je dostatočne šetrná na to, aby bola súčasťou vašej každodennej rutiny. Naša pena nielenže odstraňuje všetky nečistoty, ale aj dočisťuje pleť, odhaľuje jej prirodzený jas, hydratuje  a zanecháva ju pripravenú na ďalšie kroky vašej starostlivosti o pleť. Objavte silu prírody zakomponovanú do každej bublinky našej peny.  Vychutnajte si pokoj, ktorý prichádza s vedomím, že vaša krása je podporená najčistejšími a najjemnejšími prírodnými extraktmi.

 

 

2. Osvieženie pleti produktmi bez alkoholu

Precíznym zbavením sa make-upu však odlíčenie pre mnohé ženy nekončí. Ak patríte práve k tým, ktorých pleť vyžaduje starostlivé ošetrenie, pravdepodobne nedáte dopustiť na toniká. Sú účinné, odstraňujú mastnotu aj nečistoty, avšak citlivejšej pleti dajú poriadne zabrať. Obsahujú totiž alkohol, ktorý pokožku dráždi a zbytočne vysušuje. Aj pri týchto produktoch treba preto dbať na ingrediencie.

 

Vyhnúť sa alkoholu i umelým parfumáciám môžete prostredníctvom alternatív pleťových vôd s čistým zložením. Regeneráciu odlíčenej pleti večer či počas dňa dopraje upokojujúca ružová voda, ktorá pomôže udržať pokožku hydratovanú. Vďaka svojej prírodnej vôni je ako ošetrujúce pleťové tonikum, ale aj sprej na osvieženie bielizne a starostlivosť o vlasy i vlasovú pokožku zasa vhodná všestranná levanduľová voda.

 

 

 

IMG-4741

https://www.renovality.sk/ruzova-voda-100-ml/

 

 

3. Nepodceňujte ani pravidelné čistenie

Pozitívne účinky extraktu z levandule využíva aj jemný pleťový peeling. Jeho jojobové perly odstraňujú nečistoty a zľahka obrusujú pokožku. Masáž jemne zrnitou štruktúrou bledú pokožku prekrví a prinavráti jej farbu. Peeling navyše kombinuje prírodné oleje a ekologicky navrhnutú látku Diam Oléoactif®. Jej dubové a kokosové zložky sa postarajú o kompletnú hydratáciu a zjednotenie začervenanej pleti všetkých typov.

 

 

4. Hydratácia zvonku i zvnútra

Zdravie pokožky nevyplýva len z vonkajšej starostlivosti. Pri bledej a unavenej pleti by ste mali dbať aj na dostatočný príjem vitamínov a tekutín. Strata farby môže byť totiž príznakom ochorenia a vyčerpaná pleť zasa signálom dehydratácie organizmu. Nie nadarmo sa všade odporúča dodržiavať pitný režim.

 

Popri vnútornej hydratácii môžete tkanivám pomôcť udržiavať prirodzenú vlhkosť v bunkách aj sérom s kyselinou hyalurónovou. Svojim obsahom podporuje intenzívnu hydratáciu, regeneráciu a vypnutie pleti. Rozjasní unavenú tvár a pomôže jej dodať mladistvý vzhľad v každom veku.

 

 

0CBD0B08-60B9-4716-AD53-E61B0D60CC21

https://www.renovality.sk/hyaluronove-serum-s-vitaminom-c-a-b3-50ml/

 

 

 

5. Oddych pre telo aj myseľ

Zabúdať by ste nemali ani na to, že nie ste stroj. Chcete byť úspešná v práci, sociálne žiť, mať pod kontrolou svoju váhu aj výkyvy nálad, zvládať starostlivosť o deti, domácnosť, rodinu, byť dokonalou partnerkou a pritom všetkom aj dokonale vyzerať. Nečudo, že pleť podľahne návalu stresových hormónov a pôsobí unavene.

 

Skúste zredukovať svoje aktivity a popri povinnostiach si nájdite čas na zaslúžený relax. Vašu pleť totiž nedokáže žiadna kozmetika rozmaznať tak ako 7-8 hodín spánku, pár minút cvičenia a úsmev na tvári.