Starostlivosť o detskú pokožku

Deti majú tenšiu, jemnejšiu, vysoko citlivú pokožku čo znamená, že starostlivosti o ich pokožku je potrebné venovať viac pozornosti. Každý rodič pri pomyslení na svoje dieťatko chce dať tomu svojmu len to najlepšie.

 

Rovnako ako pri výbere produktov pre dospelých by ste sa mali zamerať aj pri výbere produktov pre deti na ich prírodné zloženie a dbať na to, aby bola kozmetika čistá a bez zbytočných chcemických prísad, ktoré by mohli naštartovať dermatitídu alebo ekzém. Keďže deti majú veľmi citlivú pokožku, používanie agresívnych produktov by u nich mohlo spustiť možný nástup kožných problémov vyžadujúcich komplikovanú a zdĺhavú liečbu. Preto sa vyhýbajte výrobkom starostlivosti o detskú pokožku, ktoré obsahujú sulfáty, denaturovaný alkohol, farbivá a nadmernú parfumáciu.

 

Pár tipov pre správnu starostlivosť:

 

Zvoľte produkty šetrné a vhodné pre citlivú pokožku a pleť dieťaťa

 

Bábätká a malé deti majú sklony k nadmerne vysušenej pokožke, preto je potrebné ošetrovať ich pokožku krémom 2x denne. Ráno vyberajte krém podľa ročného obdobia a toho, či idete von alebo nie. V lete bude stačiť jemná hydratačná emulzia, na ktorú je potrebné naniesť približne 20 minút pred odchodom z domu opaľovací krém. V zime používajte hutnejší krém určený aj do mrazu.

 

TIP:

 

MIMI balzám je vhodný na každodenné používanie a pre detičky už od narodenia. Obsahuje bambucké maslo, marhuľový olej a mandľový olej. Ľahko sa vstrebáva a nezanecháva pocit mastnoty.

 

Večer po kúpeli či sprchovaní je vhodné pokožku dieťatka natrieť výživným, premasťujúcim krémom alebo olejom.

 

TIP:

 

Na kúpeľ vašeho bábätka môžete použiť MIMI detskú kúpeľ vytvorenú z najjemnejších tenzidov na prírodnej báze pre šetrné umývanie pokožky vášho dieťatka. Má jemnú vôňu z najkvalitnejšej francúzskej levandule, ktorá navodí pocit uvoľnenia a pohody, je teda vhodná pre použitie pred spánkom.

 

Po kúpeli je vhodné použiť krém/olej, ktorý pokožku zvláčni a vyživí. Krém MIMI regeneračný telový balzám je vhodný pre ošetrenie celého tela. Obsahuje Marhuľový, Jojobový a Marulový olej, ktoré spolu so Squalanom pokožku zvláčnia a dokonale vyživia. Rakytníkový olej zo semien rakytníka je bohatý na vitamíny a výrazne urýchľuje upokojenie podráždenej prípadne začervenanej pokožky. Krém nanášajte v tenkej vrstve, ak je potreba aj niekoľko krát za deň, zabráni pokožke, aby sa z nej vyparovala potrebná vlhkosť.

 

IMG-1850

https://www.renovality.sk/mimi-regeneracny-telovy-balzam-100-ml/

 

 

Oleje vhodné pre ošetrenie detskej pokožky:

 

Marhuľový olej

– uľaví aj pokožke, ktorá trpí ekzémom. Obsahuje veľké množstvo vitamínu E a krásne zvláčňuje pokožku. Kyselina olejová a linolová sa nachádzajú skutočne vo vysokom množstve v marhuľovom oleji. Keď vitamín A prenikne do pokožky, pomáha jej vyzerať mladistvejšie, bojuje proti vysúšaniu a dokonca zmierňuje niektoré formy podráždenia pleti. Po nanesení marhuľový olej nezanecháva mastný film, pokožka bude na dotyk jemnejšia.

 

Mandľový olej

– je jedným z najobľúbenejšich olejov pre masírovanie bábätiek. Mandľový olej obsahuje vitamíny A a E, mastné kyseliny a niekoľko minerálov. Ľahko sa vstrebáva do pokožky čo krásne zabraňuje jej vysúšaniu a udržuje ju jemnú a vláčnu. Uvoľňuje telo a navodzuje lepší spánok, pretože mandľový olej má vlastnosti, ktoré zlepšujú krvný obeh.

 

Makový olej

vysoké hydratačné schopnosti. Je bohatý na vitamín E, minerály, jód a nenasýtené mastné kyseliny. Vďaka svojmu zloženiu vyživuje a chráni pokožku, regeneruje a zanecháva ju jemnú a hebkú.

 

IMG-4695

https://www.renovality.sk/makovy-olej-renovality-za-studena-lisovany-s-prirodnym-vitaminom-e--50ml/

 

 

 

Deti sú pre rodičov to najdrahšie. Každá detská pokožka je iná, snažte sa im pomáhať výberom vhodnej a šetrnej kozmetiky, udržujte ju hydratovanú a dostatočne premastenú.

 

Renovality ♥