Starostlivosť o pokožku na jeseň

Ako už iste vieme, s každým ročným obdobím sa môže pleť a jej potreby meniť, preto sme si v dnešnom článku pripravili pár tipov, aké zmeny môžu nastať vo vašej jesennej skincare rutine a na čo sa zamerať.

 

Meniaca sa klíma môže viesť k hromadeniu odumretých kožných buniek a pokožka bude vyžadovať viac hydratácie ...

 

S najväčšou pravdepodobnosťou vás bude trápiť hlavne suchosť, zašedlosť, mdlosť a farba pleti celkovo, pretože bude pomaly odchádzať slniečko a s tým aj opálenie.  Počasie bude sychravé, takže sa pokúsme dodať pleti hlavne vitamíny a šťavu.

 

 

Retinoidy odporúčame používať v najšetrnejších formách ...

 

Dobrá správa je, že jeden taký máme v našej ponuke, a to konkrétne formu 0,1%, takže je super aj pre úplných začiatočníkov.  Aby sme si pripomenuli, čo retinol vôbec je, tak sa jedná o čistý vitamín A, ktorý má skvelé výsledky s akné, vráskami, pigmentáciou, vyhladením a pod. A prečo na jeseň nižšiu formu?  Pretože koža je väčšinou suchšia a citlivejšia, tak aby ste sa vyhli potenciálnemu podráždeniu.

 

 

Stavte na zaradenie olejčekov ...

 

Neustále zmeny teplôt, prechody z vyhriatej miestnosti do chladného počasia narušuje rovnováhu vlhkosti pokožky, čo znamená, že pleť môže byť v tomto období suchšia a môžu sa tvoriť šupinky.  Zaradenie oleja do vašej rutiny pleť vyživí, ale tiež pomôže zlepšiť zadržiavanie vlhkosti.

 

Ak by sme mali spomenúť olej, ktorý si vaša pleť na jeseň jednoducho zamiluje, tak je to Pleťové sérum 3 ročné doby alebo Rakytníkový olej.  Oleje obsahujú veľa vitamínov, karotenoidy, takže vašu pleť rozžiaria a dodajú jej krásnu farbičku, ktorá na jeseň pleti väčšinou chýba.

 

 

IMG-3441

 

 

Nezabudnite na vitamín C ....

 

Konečne sa nám tento rok zadarilo hyaluronové sérum s vitamínom C a B3, takže ak ešte nemáte svoje obľúbené céčko, môžete vyskúšať to naše.  Vitamín C krásne rozjasňuje pleť, preto ho odporúčame skôr do dennej starostlivosti.  Ak by sme mali odporučiť s vyšším obsahom vitamínu C, tak je to Slivkový a Šípkový olej.

 

 

Čistite svoju pleť šetrne ...

 

Akonáhle začne teplota klesať, vaša pokožka môže produkovať menej mazu, preto je dôležité umývať ju naozaj jemným produktom, ako je napríklad naše Odličovacie sérum, ktoré sa skladá iba z dvoch zložiek, a to je jojobový olej a hemisqualan.  Poradí si aj s odlíčením riasenky.  Odličovacie sérum pleť vyčistí, bez toho, aby narušilo rovnováhu premastenie tváre, ktorá je veľmi dôležitá.  Ak sa snažíte mastnú pleť viac a viac vysušovať, bude sa brániť väčšou a väčšou produkciou mazu.

 

 

Raz do týždňa si doprajte hydratačnú masku ...

 

Ak ste zvyknuté skôr na exfoliačné masky, odporúčame zaradiť tiež masky hydratačné.  Je to aj taká príprava na zimu, kedy vaša pleť bude pociťovať ešte viac suchosti, takže teraz je ten správny čas dodať vašej pleti dávku extra hydratácie, aby bola pripravená na veľké mrazy.

 

 

 

Hutnejšie produkty sú na mieste ...

 

V lete vám stačili jemnejšie zvlhčovače, séra, ľahšie oleje a krémy, na jeseň a v zime pleti prospeje naopak silnejšia vrstva.  Berte to ako akýsi zimný kabát, ktorý vašu pleť chráni pred chladom.

 

 

SPF na jeseň aj v zime ANO ...

 

V lete je to pre väčšinu automatika, pretože slnko vidíme a cítime, ako nás páli.  Ale aj napriek zatiahnutému počasiu tu slnečné lúče a UV žiarenie stále sú.  Takže ak nechcete, aby vaša pleť strácala hydratáciu a naopak si prajete, aby vyzerala čo najdlhšiu dobu mladá a bola zdravá, tak si bežte teraz hneď SPF zaobstarať.  Žiarenie slnka preniká aj oknami, takže ak plánujete celý deň stráviť doma, tak aj cez to si to SPF ráno aplikujte.

 

 

Starostlivosť o pery ...

 

Na jeseň a v zime sa nám väčšinou vysušujú tiež pery, na čo sme tiež tento rok mysleli a zaradili do našej ponuky olej na pery Renolips.  Ide o unikátnu zmes vyživujúcich a hydratujúcich olejov, konkrétne baobabový, hroznový a malinový.  Ďalej jojobový olej vytvorí na perách dokonalý ochranný film.  Renolips obsahuje tiež unikátne výťažky z granátového jablka a semien senovky gréckej, ktoré pery dokonale hydratujú a spevní ich kontúry.  Klinickými štúdiami je preukázané zväčšenie a spevnenie pier. 

 

 

55A27D50-D12D-463C-93D6-D331C6E967A1

 

 

Suché ruky a pokožka tela ...

Ak trpíte na suché ruky, mrknite na samostatný článok, ktorý sa tejto téme venuje: https://www.renovality.sk/blog/5-tipov-ako-na-suche-ruky/

 

Nezabudnite tiež pravidelne hydratovať vašu pokožku tela.  Môžete zvoliť v podstate akýkoľvek hydratačný olejček - super je napríklad Baobabový olej, Marulový olej, Arganový olej, Ružový alebo Levanduľový telový olej, Jojobový olej a alebo niektorý z balzámkov Mimi či Choco.

 

Svoju prácu odvedú tiež peelingy, ktoré nielenže z pokožky odstránia odumreté kožné bunky, ale vďaka obsahu olejov docielia tiež krásne hebkej a hydratovanej pokožky.  Navyše ich krásna vôňa vás zrelaxuje.

 

 

Dúfame, že vám budú tipy nápomocné a prispôsobíte svoju skincare rutinu tak, aby bola vaša pokožka spokojná.  :-)