Stres, migréna či výkyvy nálad stačí nasledovne predýchať - tvrdí prírodná aromaterpia

A myslí to doslova. Pozitívne účinky výparov bylinných extraktov využívali babičky po stáročia. Napriek tomu, že naturálnu formu liečby postupne vytlačila tabletková, čoraz viac žien začína opäť nachádzať úľavu od svojich ťažkostí v prírode. Vyskúšať vplyv alternatívnej medicíny môžete aj vy. Poradíme vám hneď niekoľko spôsobov ako sa pri zbavovaní psychickej, fyzickej či hormonálnej nepohody vrátiť späť ku svojim koreňom.

 

Inhalácia ako prevencia proti úzkosti

 

Proti stresu a pocitom strachu nemusíte bojovať len meditáciami a pozitívnejším myslením, ale aj fyzicky. Intenzívna inhalácia esenciálnych olejov zo 100% prírodných výťažkov reálne stimuluje mozgovú činnosť.

 

Navodiť pocit úľavy a pomôcť pri duševnej únave môže všestranný Tea Tree olej získavaný z lístkov austrálskeho stromu Melaleuca alternifolia. Okrem aromaterapeutických účinkov na myseľ podporuje liečbu horných a dolných dýchacích ciest, rán, akné, popálenín, bodnutí hmyzom či dokonca infekcií. Nečudo, že ako najsilnejšie prírodné antiseptikum si tak postupne získava čestné miesto v mnohých domácich lekárničkách. Nájdete ho v menšom 20 ml i väčšom 100 ml balení.

 

_VHP2243

https://www.renovality.sk/tea-tree-olej-100ml-s-kapatkom/

 

Pri inhalácii zrieďte v miske pár kvapiek oleja z čajovníka podľa potreby s väčším množstvom horúcej vody. Sklonená nad nádobou pomaly vdychujte paru aspoň po dobu 5 minút. Uvoľniť telo, myseľ, nosové dutiny i póry na tvári môžete rýchlejšie, ak seba i misku prikryjete uterákom. Vytvoríte si tak provizórnu, no účinnú parnú saunu.

 

 

Kúpeľ uvoľňujúci telo a regenerujúci myseľ

 

Cítite sa napätá a stuhnutá? Možno na vás vyvíjajú prílišný tlak problémy v pracovnom či osobnom živote. Pridajme k nim sedavé zamestnanie, málo pohybu či nezdravý životný štýl a po regenerácii zaiste túži nielen myseľ, ale aj vaše telo.

 

Doprajte mu zaslúžený oddych a aspoň párkrát do mesiaca odplavte starosti vonným kúpeľom. Ak zároveň túžite po omladení a hydratácii pokožky, do vane si zo sebou najbližšie zoberte relaxačný ružový olej. Obsahuje totiž esenciálny olej z ruže, ktorý uvoľňuje telo, podporuje krvný obeh a pokožku každého typu zanecháva zamatovo hebkú a voňavú.

 

 

Vyskúšajte silu masážnych olejov na vlastnej koži

 

Za studena lisované rastlinné oleje rodinnej značky Renovality môžete využiť nielen ako éterické oleje, ale aj tie hydratačné pri starostlivosti o pokožku tváre i celého tela. Vďaka svojmu čisto prírodnému zloženiu sú vhodné na každý typ pleti.

 

Aromaterapeutické účinky a vône olejov si tak môžete užívať aj pri masážach. Známym ženským olejom vhodným na masáž je ten zo Šalvie muškátovej. Odpradávna sa používal na zmiernenie symptómov či výkyvov nálad počas menštruácie a v klimaktériu, keďže pozitívne vplýva na udržiavanie hormonálnej rovnováhy. Najlepšie pôsobí na zohriatej pokožke, preto je dobré aplikovať ho hneď po horúcej sprche či vani.

 

 

Aromalampa pre pokojný a bezbolestný spánok

 

Pulzujúce bolesti hlavy či prebdené noci väčšina z nás rieši príliš neskoro. Bielej či ružovej pilulke sa však dá často predísť niečím tak obyčajným, ako je vdychovanie prírodných silíc a olejov. Ak si v priebehu hektického obdobia nedokážete nájsť čas na priamu inhaláciu či navštívenie sauny, pouvažujte nad praktickou aromalampou. Tá funguje na princípe rýchleho odparovania látok s aromaterapeutickými účinkami do okolitého prostredia vďaka otvorenému ohňu z čajovej sviečky. Za povšimnutie však stojí aj elektrická aromalampa. Okrem toho, že je krásnou dekoráciou a okamžite rozvonia miestnosť, pozitívne pôsobí na naše zmysly a celý organizmus.

 

Uvoľniť napätie po náročnom dni tak môžete skôr než by prepuklo do migrény a nepokojného spánku prostredníctvom niekoľkých kvapiek všestranného levanduľového oleja. Ten pomáha potláčať vylučovanie stresových hormónov, znižovať tonus vo svaloch a svojimi upokojujúcimi účinkami organizmus príjemne uspáva. Olej z tejto liečivej bylinky sa dá využiť aj na pokožku, vlasy, do kúpeľa a vďaka skvelej prírodnej vôni aj ako rozprašovač.

 

 

baner na článok (12)

https://www.renovality.sk/levandulovy-olej-s-pumpickou100-ml/

 

 

Renovality ♥