MASCAGNI BLEND, 10% ARABICA + 90% ROBUSTA zrnková káva

Hustota pripomínajúca sladký čokoládový puding. Cappuccino zvýrazňuje tóny lieskových orieškov. Chuť je zakončená silným vnímaním lieskového krému.

VEĽKOSŤ BALENIA
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvoľte variant
7,28 € 12,85 € od 7,28 €
Kategória: Káva
MASCAGNI BLEND, 10% ARABICA + 90% ROBUSTA zrnková káva
Hustota pripomínajúca sladký čokoládový puding.  Cappuccino zvýrazňuje tóny lieskových orieškov.  Chuť je zakončená silným vnímaním lieskového krému.
 
 
Intenzita vône: 8
 
Telo: 7,7 / Kyslosť: 7,6 / Sladkosť: 8,0 / Farba peny: bronzová
 
Chuťové tóny: čokoláda, lieskový orech, lieskový krém, kakao, drevo
 
Popis: Hustota pripomínajúca sladký čokoládový puding.  Cappuccino zvýrazňuje tóny lieskových orieškov.  Chuť je zakončená silným vnímaním lieskového krému.
 
Obal je opatrený zipsovým uzáverom a jednocestným ventilom, ktorý zabraňuje kyslíku, aby sa dostal do obalu.
 
Káva tak môže byť zabalená krátko po upražení a nestráca tak na svojej jedinečnej chuti.
 
 
Praženie kávy na dreve
 
Naše praženie kávy predstavuje obrovský rozdiel medzi pražením na dreve a konvenčným plynovým pražením.  Rozdiel je v dĺžke praženia a výslednou intenzívnejšou vôňou.  Vnútorná teplota kávového zrna stúpa pri pražení na ohni oveľa pomalšie, takže doba praženia trvá dlhšie.  Ďalší rozdiel spočíva v kvalite tepla vznikajúceho spaľovaním dreva.  V porovnaní s plynovým procesom obsahuje teplo z dreva oveľa viac vlhkosti, a preto je vhodnejšie na pomalé praženie.  Prirodzená vlhkosť dreva obaľuje zrná počas procesu praženia, čo umožňuje, aby vo vnútri zostalo viac olejov.  Okrem toho vzduch, ktorý prenáša teplo, obsahuje ďalšie prospešné zložky od živice, aróm a cukrov až po oleje, ktoré ovplyvňujú chuť hotového kávového produktu.  Pretože sa teplo prenáša vzduchom, praženie je obzvlášť rovnomerné.  Šetrný proces praženia využívajúci praženie na drevenom ohni umožňuje zachovať mnoho prírodných ingrediencií tým, že zrnká si zachovajú viac arómy a menej kyslosti.  Vône dymu, ktoré vznikajú pri pálení dreva na ohni, majú tiež vplyv na konečný produkt.  V závislosti od druhu dreva sa v káve vytvárajú rôzne aromatické profily.  Rovnaká zmes zŕn, pražená za použitia rovnakého teplotného profilu, produkuje dve rozdielne kávy, ktoré odrážajú charakter každého použitého dreva.  Na jednej strane výrazná, trochu „drsnejšia“ chuť z buku, na druhej strane jemnosť a sladkosť a guľatejšie telo z ovocných drevín.  Káva renovality je skrátka iná, nevšedná.  Zažite rozdiel a vychutnajte si chvíle pohody s kávou praženou na dreve.  Nie sme káva – sme korene a život.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: