Na čo sa zamerať pri začiatkoch skincare

Vo veku keď je pokožka prirodzene napnutá, bez vrások, kruhov pod očami, plná kolagenu a kyseliny hyaluronovej máloktorú mladú ženu zaujíma správna kozmetika a starostlivosť.

 

Mladá pleť nepotrebuje žiadne zložité postupy, ani silné koncentrácie. Vyhovuje jej komplexné a kvalitné riešenie. Pravidelná strarostlivosť v podobe dostatočnej hydratácie a dopĺňania vitamínov.

 

Na čo sa teda zamerať? 

 

 

PRAVIDELNÉ ČISTENIE A ODLIČOVANIE

 

Základným krokom, na ktorý by ste sa mali zamerať je pravidelné čistenie pleti a odličovanie. Nejedná z nás si aspoň raz ľahla večer do postele neodlíčená. Nerobte to!! Vaša pleť sa vám skôr či neskôr odvďačí podráždením, vznikom vyrážok alebo dokonca akné.

 

Pleť je potrebné čistiť ráno (odstrániť pot, odumreté bunky a nadbytočný maz), večer je zase potreba ešte pred očistením pridať odlíčenie. Odstraníť make – up a SPF a druhý krok dočistiť pokožku po odlíčení.

 

Produkty vyberajte podľa typu pleti, vyhnite sa všetkému čo vašu pokožku dráždi, vysušuje, olupuje alebo narúša jej prirodzenú ochrannú bariéru.

 

Medzi našimi produktami nájdete odličovacie aj čistiace produkty.

 

Odličovacie sérum má jednoduché dvojzložkové zloženie a je vhodné pre všetky typy pleti vrátane problematickej či mastnej.  Má olejovú konzistenciu, ktorá dôkladne odlíči aj vodeodolný makeup, je vhodné aj na očné okolie.

 

 

 

IMG-5244

https://www.renovality.sk/

 

 

 

Po použití odličovacieho séra dočistite pleť pomocou Čistiacej peny. Má ľahučké jermné zloženie, vhodné na čistenie pleti ráno i večer. Čistiacu rutinu môžete ukončiť s niektorou z kvetinových vôd:

 

• Ružová voda – je vhodná na všetky typy pleti, má jemnú vôňu po ružiach, pleť osviežuje a hydratuje

 

• Levanduľová voda – disponuje antiseptickými (protizápalovými) účinkami, je teda vhodná aj pre pleť problematickú

 

• Harmančeková voda - má jemné zloženie, upokojuje začervenania a podráždenie pokožky

 

Kvetinové vody sú prírodné, bez parabénov, konzervačných látok a syntetických vôní. Pleť osviežujú, sú vhodné ako podklad pod oleje, séra alebo krémy, zvyšujú vstrebávanie vyživných látok do pleti.

 

 

 https://www.renovality.sk/pletove-vody/

IMG-4741

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

SPF (ochranný faktor) 

 

Návyk každodenného používania SPF si vybudujte čo najskôr. Budete si za neho v budúcnosti veľmi vďačná. Aj keď je opálená koža stále symbolom príťažlivosti a vitamín D, ktorý zo slnka získavame skutočne potrebujeme, slnečné lúče a predovšetkým UV žiarenie nie sú pre pleť nič dobrého. Slnko dokáže na koži zanechať nenapraviteľné poškodenia. Postupom času spôsobujú poškodenie kolagenových vlákien, urychľujú vznik vrások a stárnutie kože. Majú na svedomí vznik pigmentových škvŕn, pleť vysušujú sú taktiež príčinou vzniku rakoviny kože. Práve preto by malo byť pravidelné každodenné používanie produktov s ochranným faktorom SPF (nielen keď sa idete opaľovať, ale aj v bežný deň, aj keď je pod mrakom) tým najdôležitejším návykom. Nebezpečné UVA žiarenie preniká aj cez sklo – nezabúdajte na to!!!

 

 

AKTÍVNE LÁTKY

 

Skôr či neskôr sa každá milovníčka kvalitnej kozmetiky začne zaujímať o zloženie produktov, ktoré používa. Aby skutočne fungovali mali by obsahovať aktívne látky. Kyselina hyaluronová dokonale hydratuje a bojuje proti prvým vráskam, niacinamid  vyhladzuje a zjednocuje tón pleti, AHA BHA a PHA kyseliny, kyselina salicylová – mnohé z nich sú súčasťou anti aging prípravkov alebo sú účinné v boji proti akné. Zelený čaj je vynikajúci antioxidant a Acerola bohatá na vitamín C prirodzene chráni pokožku pred UV žiarením.

 

 

KVALITNÝ DENNÝ KRÉM

 

Zamerajte sa na kvalitné ošetrenie pleti hydratačným krémom s pomocou pleťového séra. Pleťový denný krém sa zameriava na ochranu pleti proti nežiadúcim vplyvom okolia, s ktorými sa stretávame počas dňa, zatiaľ čo nočný krém by mal pleť hlavne vyživiť a dodať jej aktívne látky počas oddychu. Keďže má každý svoju úlohu, nemali by ste ich zamieňať. Aplikovať ich môžete aj na krk či dekolt.

Ak chcete účinok krému zvýšiť je vhodné ho kombinovať s účinným sérom. Sérum obsahuje množstvo aktivných látok, ktoré dokážu preniknúť do spodnejších vrstiev pokožky. Zaraďte očný krém, ktorý je špeciálne vyrobený pre potreby citlivého očného okolia, ktoré je tenšie a teda náchylnejšie pre vznik prvých vrások.

 

recenzia (1)

https://www.renovality.sk/hydratacny-krem-s-kyselinou-hyaluronovou/

 

 

 

Nečakajte na prvé vrásky ale začnite zvolením správnych produktov a pravidelnú starostlivosť o pleť HNEĎ. Koža si „pamätá“ každý váš prešľap alebo naopak dôkladnú starostlivosť, ktorú vám v budúcnosti oplatí.

 

 

 

Krásnu sviežu pleť praje RENOVALITY