Blog, Strana 2

Slivkový olej

Obľúbenec pre jeho ľahkú textúru a tiež delikátnu, ľahko sladkastú, ovocno-mandľovú vôňu, ktorá sa podobá marcipánu.  Vďaka týmto jeho vlastnostiam nesmie v kozmetickom odvetví chýbať.  A čo potom jeho účinky?  Poďme si slivkový olej predstaviť trochu bližšie a tiež sa poďme mrknúť na vaše skúsenosti s ním…   U sliviek je známe, že sú celkom prispôsobivé okolitej klíme a pôdnym podmienkam.  Kvitnú niekedy medzi zimou a začiatkom jari a tieto nádherné kvety potom dávajú vznik obľúbenému ovociu.  Európske slivky krásne rastú v chladnejších, miernejších klímach a sú tiež samoprašné, zatiaľ čo japonské slivky vyžadujú krížové opelenie.  Obdobie zberu európskych sliviek začína v júli a môže trvať až do septembra – líši sa však región od regiónu.   Slivka ako kôstkové ovocie sa skladá z ovocnej dužiny, ktorá obaľuje drevnatú „jamu“.  Jama sa zase obaľuje okolo slivkového semena, známeho tiež ako „jadro“.  Po období zberu sú jamy izolované...

Ako podporiť výživu a hydratáciu pleti v zimnom obodbí

Zima je pre pleť náročnejšia, preto bežná starostlivosť nemusí byť dostačujúca. Rozdiel medzi teplotou vonku a suchým, teplým vzduchom vo vnútri pleť zbavuje prirodzenej vlhkosti a umožňuje jej nadmerný výpar. Čím je väčšia zima, tým je pleť suchšia.     Ochranná hydrolipická bariéra pleti sa skladá z vody (hydro) a tuku (lipos). Ak začne teplota klesať k jednociferným hodnotám mazové žľazy spomalia produkciu séba (mazu). Keď chýba tuková zložka na pleti, pleť sa rýchlejšie vysušuje. Maz totiž napomáha vytvárať bariéru, ktorá chráni pleť pred externými vplyvmi.   Aby bola pleť chránená, je potreba lipidy (tuky) aj vlhkosť dopĺnať externe, vhodne zvolenými produktmi. Udržia vlhkosť nielen v bunkách, ale aj na povrchu pokožky, ktorá tak zostane svieža a pružná. Sú vhodné produkty s výživnými zložkami, obsahujúce vitamín A, E a C (antioxidanty), ktoré zároveň chránia pleť pred voľnými radikálmi (smog, znečistené ovzdušie, UV žiarenie atď).       &nbs...

Podporte rast mihalníc a obočia

Ricínový olej je rastlinný olej, ktorý sa získava zo skočca obyčajného (Ricinus communis).  Mastné kyseliny, ktoré tvoria ricínový olej, sú považované za extrémne výživné pre pokožku.  Mnoho ľudí tiež uvádza, že pri pravidelnej aplikácii pomohol ricínový olej s rastom dlhších, silnejších rias a obočia.     Ricínový olej je už dlhú dobu používaný ľuďmi po celom svete na mnohé účely, ako je napríklad aj boj s akné, redukcia vrások či stareckých škvŕn.  Nám sa zo skúseností osvedčil aj na lupienku.  Ricínový olej muži tiež radi používajú na fúzy.     Ricínový olej je tiež bežnou prísadou v mnohých kozmetických produktoch, pretože môže dodávať kozmetike hydratačný a výživný účinok bez upchávania pórov alebo podráždenia pokožky.     Ako ricínový olej používať na riasy   Než si olej aplikujete, pozorne si prečítajte zloženie, či ide naozaj o čistý ricínový olej, čo u toho nášho môžeme potvrdiť.  Ricínový olej, ktorý obsah...

Mandľový olej

Mandľový olej bol používaný už v starovekých čínskych, ajurvédskych a grécko-perských kultúrach, ktorým liečili stavy suchej pokožky, ako aj ekzém a psoriázu.   Mandľový olej sa získava zo surových mandlí. Mandlové stromy sú pôvodom z teplejších podnebí, historicky severoafrických regiónov, ale väčšina dnešných mandlí sa exportuje z celého stredomoria. Minerály a vitamíny, ktoré tieto malé orechy obsahujú, sú prospešné pre celé telo.     Mandľa obyčajná (Amygdalus communis)                                                           Mandľový olej je bohatý na vitamín E, mononenasýtené mastné kyseliny, bielkoviny, draslík a zinok. Je hypoalergénny, takže je používaný, a aj bezpečný aj pre veľmi citlivú pokožku. Zvlhčuje, pôsobí protizápalovo a antioxidačne.     Jeho najväčšou výhodou je okamžité zvýšenie vlh...

Šípkový olej, alebo ako rozžiariť pleť v zime

Za studena lisovaný šípkový olej je od staroveku cenený pre svoje liečivé vlastnosti, čo je užitočné hlavne pre osoby s citlivou pokožkou. Šípkový ker sa pestuje prevažne v horách Čile, Argentíny a južnej Afriky, zbierajú a oberajú sa koncom leta/začiatkom jesene a potom sa lisujú oleje.  Na rozdiel od ružového oleja, ktorý sa získava z okvetných lístkov ruží, je šípkový olej lisovaný z plodov a semien rastliny ruže, čo má za následok skôr drevitú, zemitú vôňu. Šípkový olej nadobúda na popularite čoraz viac aj z toho dôvodu, že ho údajne používa množstvo celebrít.  A má to aj svoj dôvod...       Šípkový olej je cenený odpradávna pre svoje vitamíny vyživujúce pokožku a esenciálnymi mastnými kyselinami.  Obsahuje aj fenoly, u ktorých bolo preukázané, že majú antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti.  Šípkový olej sa tiež často používa ako nosný olej pre esenciálne oleje, ktoré sú príliš intenzívne na to, aby sa aplikovali priamo.  Je nemastný...

Renovality produkty a tehotenstvo/kojenie

Chodia nám otázky, či ten a lebo tamten produkt je/nie je vhodný v tehotenstve/pri kojení a prečo.  Pokiaľ produkt vhodný nie je, je táto informácia v popise uvedená.  Poďme si to ale zhrnúť v nasledujúcom článku.       Neodporúčajú sa: Esenciálne oleje alebo oleje s ich obsahom   Prečo?  Niektoré éterické oleje môžu napríklad vyvolať menštruáciu, podporovať činnosť maternice, tým zvyšovať frekvenciu kontrakcií, čo môže viesť k predčasnému pôrodu, a tak ďalej.   Levanduľa sa napríklad neodporúča z toho dôvodu, že u osôb s nízkym tlakom, môže tlak ešte viac znižovať.  Je to ale všetko veľmi individuálna záležitosť.  Záleží aj na tom, v akom ste trimestri, aký je váš celkový stav, a tak prosíme, poraďte sa o používaní s Vašim lekárom, ktorý práve Váš zdravotný stav pozná.        Z našich produktov sa jedná o:   • Ružový telový olej • Levanduľový telový olej • Gerániový esenciálny ol...

Konjakové hubky na pleť, ako ich používať a čo od nich možno očakávať

Konjaková hubka je kozmetická pomôcka určená na jemný peeling, čistenie a odličovanie pleti. Je vyrobená zo 100% čistého koreňa konjaku   Čo je to KONJAK? Konjak (zmijovec indický) je teplomilná rastlina, ktorá je pôvodom z tropických dažďových pralesov. Vo voľnej prírode je rozšírený v tropických oblastiach od západnej Afriky cez Áziu a Austráliu až do Polynézie. Sú to rastliny nížin, ktoré sa najčastejšie vyskytujú na slnečných okrajoch lesov. Je to rastlina s hľuzou, ktorá slúži ako zásobarňa látok nutných pre rast kvetov a práve hľuzy (cibule) sú následne ďalej spracuvávané.     Zmijovec indický je už dlho používaný v Číne, Japonsku a vo juhovýchodnej Ázii ako zdroj potravy a tradičný liek. Múka extrahovaná z cibule tohto druhu sa používa v kuchyni ďalekého Východu na výrobu cestovín, tofu a ďalšieho občerstvenia. V tradičnej čísnkej medicíne (TCM) je gel pripravený z tejto múky používaný pri detoxikácii, potláčaní nádorov, riedenie hlienu, liečby astmy, kašl...

Ekzém - ako zvládnuť zhoršenie prejavov v zime

  Prevažne v zimnom období, ale nie len vtedy, rieši veľa z nás stav pokožky, ktorá je svrbivá, začervenaná, zapálená, extrémne vysušená na najrôznejších miestach na tele.  Zaraďujete sa do tejto skupiny? Jednou z príčin, môže byť ekzém, kožné ochorenie, ktorého stav sa v zime  zhorší preto, že je vzduch suchší ako obvykle.  Poďme sa mrknúť na tipy, ktoré by vám mohli od „sezónneho“ ekzému pomôcť.     Čo je vlastne ekzém?   Ekzém, alebo atopická dermatitída, kožné ochorenie, ktoré spôsobuje suchú, šupinatú, svrbiacu vyrážku v hornej časti kože.  Ak máte ekzém, trápia vás pravdepodobne tieto príznaky:   * suché, šupinaté miesta, ktoré môžu mať červenú až hnedosivú farbu    * svrbenie a citlivá koža    * malé, vyvýšené hrbolčeky, z ktorých by po poškriabaní mohla uniknúť tekutina     Ekzém sa často po prvýkrát objavuje u detí – vo veku 5 rokov má 1 z 10 detí diagnostikovaný ekzém.&nbs...

Renohair a jeho benefity, použitie a recenzie

Ako podporiť rast vlasov a zároveň zamedziť ich vypadávaniu?     Veľa z Vás sa ma pýta, ako použiť práve obľúbený olej Renohair, tak som sa to snažila stručne popísať.   Obsahuje totiž samé skvosty, ktoré fungujú na vlasy najlepšie.  My sme rovno vytvorili zmes olejčekov Tekvicový, Ricínový, Cédrový, Sereónový, Rozmarínový a posledný môj obľúbený Levanduľový.    Ako ho ale správne použiť?   1. Najlepšie je použiť ho v deň, kedy viete, že si budete umývať vlasy. Vezmite si Renohair a kvapkadlom sa snažte nabrať čo najviac,  potom olejček aplikujte na navlhčenú pokožku hlavy.  Olejček aplikujte hlavne na miesta, ktoré vás trápia najviac a skúste chvíľku masírovať. Veľmi sa mi osvedčil taký ten masážny ,,pavúk”,  kúpila som ho zhruba za 5€.   2. Olejček je na hlave a čo teraz?  No hlavne teplo!  Zabaľte si hlavu do igelitového vrecka alebo fólie a potom ešte do uteráka.  Najlepšie je ho nechať pôsobiť cez noc...

Kyseliny v skincare, ako si vybrať tú správnu a jej využitie

KYSELINY.... pre niekoho strašiak, iní si bez nich už nedokážu predstaviť pravidelnú rutinu!     Účinky kyselín sú skutočne mimoriadne a ich zaradenie do skincare rutiny vám pomôže dosiahnúť výborných výsledkov. Jediné čo musíte vedieť je zorientovať sa v nich ako ich správne používať.   KYSELINA HYALURONOVÁ – najznámejšia a snáď najpoužívanejšia kyselina, ktorú nájdete aj v našich dvoch sérach. Nachádza sa prirodzne v každom ľudskom tele a napomáha kolagénu udržať vodu v pokožke. Jej schopnosť je teda hydratovať, pretože dokáže na seba viazať až 1000 násobok svojej vlastnej váhy, Dôležitý je dostatočný pitný režim, inak fungovať nebude, nemala by totiž čo na seba viazať.       https://www.renovality.sk/kozmeticke-oleje/hyaluronove-serum-50-ml-s-davkovacom/       KYSELINA SALICYLOVÁ – patrí k najúčinnejším antibakteriálnym látkam, radí sa medzi BHA kyseliny. Má rovnaké exfoliačné účinky ako AHA kyseliny, ale navyše...

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie